Hirdetés

Gőzerővel tervezik a folytatást a filharmonikusok

Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
Farkas Mónika
2020.03.24. 20:51

A Divertimento műsorában Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója számolt be a társulatot és a közönséget érintő jelenlegi helyzetről.

Hirdetés

Az együttes művészei otthon szorgalmasan gyakorolnak, az irodai munkatársak, a vezetőség tagjai folyamatosan online egyeztetnek, tervezik a következő évadot. Jelenleg azon dolgoznak gőzerővel, hogyan tudják az elmaradt koncerteket pótolni, átszervezni, minderről közönségüket folyamatosan informálják. A személyes találkozóig ajánljuk a zenekedvelők figyelmébe, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar YouTubecsatornáján  korábbi koncertjeik közül több is elérhető.   

A műsorban emellett újból meghallgathatták a Káli Gábor karmesterrel, illetve a Grammy-díjas Erwin Ortnerrel készült tavalyi beszélgetést, abból az apropóból, hogy vezényletével és a szintén Grammy–díjas Arnold Schoenberg kórus közreműködésével hangzott fel Bach János passiója a Nagyboldogasszony-székesegyházban 2019 áprilisában. A Győri Filharmonikus Zenekar koncertjét akkor az M5 csatorna rögzítette, az ebből készült koncertfilmet múlt héten vetítette le a közszolgálati televízió. 

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat