Gyors és stabil az 5G-s otthoni internet

Győr+
2022.12.23. 13:06
Hirdetés

A vezeték nélküli internet igazi szabadságot ad a felhasználóknak. A kötetlen információ áramlást már saját otthonaikban is megtapasztalhatjuk. A Yettel idén indította útjára az 5G-s technológián alapuló otthoni internet szolgáltatását, amelyről Mészáros Attila beszélt a Konkrét Extra című műsorunkban. A cég kommunikációs igazgatója azt is elmondta, hogy kiknek és miért érdemes kipróbálni és használni a legújabb technológián alapuló szolgáltatást.

Az otthoni internetezés egyre népszerűbb: évente 2-3 százalékponttal nő az elterjedtsége, és már a magyar háztartások több mint háromnegyedében érhető el otthoni net, illetve a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz – asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet. Az otthoni internetes szolgáltatások hazai kínálatában a Yettel idén tavasszal úttörő módon elsőként indított 5G technológián alapuló, lakossági ügyfeleknek szóló, mobilhálózaton nyújtott otthoni internetszolgáltatást, és most meghosszabbítja akcióját, amelyben a szolgáltatás 6 hónapig 0 forintos havidíjért próbálható ki.

Bár még nem éri el a mobilszolgáltatások szinte teljes, 96 százalékos elterjedtségét, de a BellResearch tavalyi kutatása szerint[1] a „nagyképernyős” felhasználásra alkalmas internet – azaz a vezetékes net, valamint a nem mobiltelefonos (pl. okostévén, számítógépen való) internetezésre alkalmas mobilnet – elterjedtsége Magyarországon az elmúlt évtizedben folyamatosan és dinamikusan, évente 2-3 százalékponttal növekedett. Mára a hazai háztartások 76%-a igénybe vesz ilyen szolgáltatást.

Az otthoni internetet ráadásul már egyre többféle „nagyképernyős” eszközön használják. Mintegy 3 millió háztartásban található ilyen eszköz; a legelterjedtebb a PC (a háztartások 72%-a rendelkezik hordozható vagy asztali számítógéppel), de okostévé is van a háztartások közel 40%-ában, táblagép pedig minden ötödik otthonban van. Emellett a háztartások 72%-ában szokott egy vagy több családtag otthon internetezni okostelefonon.

A BellResearch kutatásából az is kiderül, hogy a felhasználók az otthoni internetet elsősorban információszerzésre, tájékozódásra (92%), illetve a kapcsolattartás eszközeként (78%) használják. Ezt követi a tartalomfogyasztás: az otthoni nettel rendelkező háztartások több mint kétharmada (69%) fogyaszt online videómegosztókon tartalmakat, mintegy fele (47%) pedig le is tölt filmet vagy zenét. Az online vásárlás/értékesítés, illetve bankolás, ügyintézés a háztartások nagyjából 40%-ában jellemző otthoni internetes tevékenység, míg a tanulás és a munka körülbelül a harmadukban fordul elő (35%, illetve 29%).

A növekvő lakossági igények kielégítése érdekében a Yettel is kínál országszerte elérhető gyors és stabil otthoni internetszolgáltatásokat, köztük korlátlan adatforgalmat tartalmazó csomagokat, amelyek a mobilhálózatok fejlődésének köszönhetően a vezetékes net alternatívájaként egy teljes háztartás otthoni internetigényét elláthatják.

  • Az OtthonNet Pro azoknak ajánlott, akik több eszköz párhuzamos egyidejű használata mellett szeretnének otthonra gyors és stabil netet és korlátlan adatforgalmat. A szolgáltatással az 5G-technológiának köszönhetően meghatározott eszközzel és módon akár egyes vezetékes megoldásokra jellemző 1000 Mbit/s letöltési sebesség is elérhető[2].
  • Az OtthonNetátlagos internetezési szokásokhoz kínál korlátlan adatforgalmat, akár 150 Mbit/s letöltési sebességgel.
  • Az OtthonNetLite pedig ott ideális, ahol pedig nem elérhető az OtthonNet Pro vagy az OtthonNet; 500 GB nappali és 500 GB éjszakai adatkeretet kínál, szintén akár 150 Mbit/s letöltési sebességgel.

A szolgáltató promóciójában most mindhárom OtthonNet szolgáltatás 6 hónapig 0 forintos havidíjjal kipróbálható lakossági ügyfeleknek 12 havi hűség vállalása esetén, otthoni mobilinternet-szolgáltatásként. Ha ez idő alatt mégsem elégedettek a szolgáltatással, kötbérmentesen lemondhatják azt.
Annak érdekében pedig, hogy az otthoni internetezéshez a tartalom is biztosítva legyen, az HBO Max szolgáltatás most egy december 31-ig tartó promócióban 3 hónapig díjmentesen érhető el a Yettelnél egy év hűség vállalása esetén. A szolgáltatás az OtthonNet csomagok mellett lakossági tarifákhoz is megvásárolható.

További információ: https://www.yettel.hu/otthoni-internet és https://tv.yettel.hu/info/#hbo-max

[1] Magyar Infokommunikációs Jelentés, 2021 (Hungarian ICT Report, BellResearch)

2 Az akár 1000 Mbit/s-es sebesség 5G hálózati lefedettséggel rendelkező területen, megfelelő vételi adottságok mellett, ZTE MC7010 típusú kültéri modem használatával, a modem belső tápegységére CAT6 UTP kábellel csatlakoztatott, 2.5 GbE LAN interfésszel rendelkező számítógép igénybevételével érhető el.

Szerkesztők figyelmébe
A Yettelről: A 2022-ben a magyar, bolgár és szerb ügyfelek számára bevezetett Yettel a cseh székhelyű PPF Telecom Group új távközlési márkája. Az ügyfélközpontúságot egyik elsődleges célként kitűző Yettel küldetése a kapcsolódási és digitális szolgáltatások nyújtása terén egyszerű: az ügyfelek támogatása abban, hogy életükben elérhessék az egyensúlyt.

Annak érdekében, hogy továbbra is megkapja a Yettel Magyarország sajtóközleményeit, tároljuk és kezeljük az Ön nevét és elérhetőségi adatait. Ha adatai kezelésével kapcsolatban bármely kérdése lenne, kérjük, írjon a sajto@yettel.hu  email címre. Amennyiben nem szeretné, hogy a Yettel Magyarország bármilyen Önnel kapcsolatos személyes adatot kezeljen, vagy nem szeretne tevékenységünkről és eseményeinkről e-mailben tájékoztatást kapni, kérjük, küldjön egy Leiratkozás tárgyú üzenetet a sajto@yettel.hu e-mail címre.


[1] Magyar Infokommunikációs Jelentés, 2021 (Hungarian ICT Report, BellResearch)

[2] Az akár 1000 Mbit/s-es sebesség 5G hálózati lefedettséggel rendelkező területen, megfelelő vételi adottságok mellett, ZTE MC7010 típusú kültéri modem használatával, a modem belső tápegységére CAT6 UTP kábellel csatlakoztatott, 2.5 GbE LAN interfésszel rendelkező számítógép igénybevételével érhető el.

Kapcsolódó témák: #Konkrét | #reklám | #yettel |