Hirdetés

Jövő hétvégén nyílik a II. Győri Klíma Expo

J. Kovács Andrea
2022.09.21. 14:14

Szeptember 30. és október 2. között az Olimpiai Sportparkban rendezik meg a II. Győri Klíma Expo-t. Az eseményről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Hirdetés

Pénteken szakmai napot tartanak, szombaton és vasárnap pedig elsősorban a családokat várják. – tudtuk meg Herman Etelkától, a Környezetvédelmi osztály vezetőjétől. A rendezvény számos szervezet és cég összefogásával valósul meg. Fő támogatója dr. Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

„Örülünk az együttműködésnek, hiszen így nemcsak a vállalkozókat tudjuk megszólítani, hanem célközönségüket, a lakosságot is.” – mondta Kalmárné dr. Hollósi Erika, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára. A kamarai előadásokban, illetve a kerekasztal-beszélgetésben a vízgazdálkodással, és az energiafelhasználással, azon belül is az energetikai függőség csökkentésének módjaival foglalkoznak.

Dr. Torma András, a Széchenyi Egyetem Alkalmazott Fenntarthatóság Tanszékének vezetője örömét fejezte ki, hogy a Klíma Expo hagyománnyá kezd válni a városban, mert fontos szerepet játszik a szemléletformálásban. Az egyetemnek stratégiai célja a fenntarthatóság támogatása mind a környéken, mind a régióban, és országosan is. A zöld kiállításon az energiahatékonyságot és a körforgásos gazdálkodást próbálják közérthetővé tenni a győriek számára.

Németh Tamás, az Arrabona EGTC igazgatója arról számolt be, hogy a negyvenhárom települést tömörítő társulásuk a kiállításon két csoportra összpontosít. Elsősorban a fiatalokra és a gyerekekre, akikhez színházi előadással hozzák közelebb a témakört. Meg szeretnék ismertetni velük a helyi termékek jelentőségét, ezért nagy kóstoló asztallal készülnek, s lesznek interaktív játékok is. Ugyanakkor számítanak a településvezetők és üzemeltetők részvételére, akik előadásokat hallgathatnak és gyakorlati demonstrációkon vehetnek részt. Hoznak például ágdarálókat, bemutatják a működésüket, illetve az így készített mulcs felhasználási lehetőségeit.

A II. Győri Klíma Expo tehát minden korosztálynak tud új ismereteket nyújtani közös ügyünkről, a környezetvédelemről. Látogassunk ki rá!

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #klíma | #környezetvédelem |
Hirdetés