Ötletes meglepetések

Gyerekekkel elkészíthető ajándékok

Illusztráció: Pixabay
Bodrogi Sára
2022.12.19. 16:30

Az ünnepek előtti rohanásban néhány dolgot hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatokra hagyni, például az ajándékokat. Ha a gyerekekkel készítenénk el gyorsan valamilyen meglepetést, itt az inspiráció!

Sokat halljuk, hogy ennek az időszaknak az elcsendesedésről, a lelassulásól, az együtt töltött időről kellene szólnia, de teljesen természetes dolog, ha a karácsonyi sürgés-forgásban alig jut időnk valamire, és az utolsó héten azon kapjuk magunkat, hogy egy-két rokonnak még ajándéka sincsen. Semmi baj! Hoztunk néhány gyerekkel is elkészíthető ajándékötletet!

1. Grincs-üdvözlőlap

Sokak nagy kedvence a híres, zöld Grincs. Akár ilyen tematikájú üdvözlőlapot is készíthetünk, amelyen Grincs egy karácsonyfadíszt fog, amelyen épp a mi gyermekünk fotója díszeleg. Nézzük csak! A gyerkőc, korától függően, segíthet rajzolni, színezni, masnit vagy gyöngyöcskéket, csillámot, fotót ragasztani.

2. Pálcikadíszek

Ha rejtőznek otthon valahol nyárról elrakott jégkrémes pálcikák, akkor most elő velük, itt az ideje, hogy felhasználjuk őket! Készíthetünk belőlük ugyanis karácsonyfadíszeket: hóembert, karácsonyfát, Mikulást – vagy amit megálmodunk. Egy kis festés, ragasztás, és igazán mutatós kis ajándékokat varázsolhatunk.

3. Karácsonyi képeslap

Ha nem szeretnénk túlbonyolítani a dolgokat, akkor is alkothatunk! Elég, ha papírt és filctollat használunk fel, pompás képeslapokat készíthetünk. Hajtogathatunk rá karácsonyfát, hóembert, és ha kinyitjuk a képeslapot, harmonikaszerűen tárul majd elénk a remekmű. Ez örök sláger, és a gyerekeket is biztosan lenyűgözi.

4. Kézlenyomatok

Melyik nagyszülő ne örülne, ha unokája kézlenyomatát kapná karácsonyra? Elő a festékkel, az apró kezecskék jól mutatnak papíron, fán, és kedvünkre díszíthetjük a lenyomatokat, lehetnek belőlük akár rénszarvasok is. Ha gondoljuk, megcsinálhatjuk akasztós faliképnek is.

5. Rénszarvas üvegből

Melyik háztartásban ne rejtőzne egy-két üres befőttesüveg? Az ajándékokhoz akár ezeket is felhasználhatjuk! Ha van kedvünk kidekorálni rénszarvasnak, ragaszthatunk rájuk agancsot, szemeket, orrocskákat, megtölthetjük valamilyen egyszerű finomsággal az üvegeket, majd átköthetjük szép kis masnikkal.

Reméljük, hogy segíthettünk ezzel a néhány ötlettel. Nem bonyolult elkészíteni ezeket az ajándékokat, de mégis biztos, hogy mindenki örülne nekik, hiszen mi alkottuk meg, miközben rájuk gondoltunk, s szívből adjuk. Nem utolsó sorban nekünk is kedvez, hogy amíg az ajándékokon dolgozunk a gyerekekkel, együtt lehet a család.

Forrás: Pinterest

Kapcsolódó témák: #ajándék | #család | #karácsony | #kézművesség |