Győr+ Reggeli

Rekord számú résztvevő a lovastusa versenyen

Illusztráció: Pixabay
Bajzát Zsuzsi
2022.06.23. 12:43

A Szigetközben mindig nagyon népszerű volt a lovassport. Napjainkban több településen, és több egyesületnél is van lehetőség arra, hogy a fiatalok, és a felnőttek akár hobbi, akár verseny szinten kipróbálhassák magukat ezen a területen. A Horváth Lovassport Egyesület 5 éve alakult a Szigetközi Lovasklub utódjaként, célja, hogy népszerűsítse ezt a sportot, és a lovastusát, amiből nem rég egy nagyon népszerű versenyt is rendeztek.

Rekordszámú résztvevő érkezett június közepén Győrzámolyra, hogy az egynapos lovastusa keretében 3 számban versenyezzenek. Horváth Gábor az egyesület elnöke elmondta, a militari lovaglás azért is ennyire kedvelt, mert egymás után 3 számban kell megmérettetni magukat a lovasoknak. Díjlovaglásban, díjugratásban, és tereplovaglásban is.

Oroszi Dóri 5 éves kora óta a lovak szerelmese, 2019 óta pedig Góliát tulajdonosaként együtt indulnak a versenyeken. Dóri nagyon ügyesen veszi az akadályokat, sokszor szó szerint is, hiszen ez a kedvenc szakága a lovas sporton belül. 

Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland, és Orosz Sanyi faggatta a vendégeket a részletekről.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #lovaglás |