„Zöldebb” lesz a megyei önkormányzat épülete

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.02.11. 13:21

Pénteken nem csak a városi, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés is összeült.

Az ülésen beszámolót tartott a megyei polgárőr szövetség képviseletében Csaplár Zoltán elnök, aki elmondta, az elmúlt év a polgárőrség 30 éves történetének legnehezebb és legveszélyesebb éve volt.

Csaplár Zoltán

A megyei közgyűlés elnöke megköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját, azt, hogy a szabadidejük egy részét a civilek megsegítésére fordítják. Németh Zoltán külön kiemelte a koronavírussal terhelt elmúlt két esztendőben végzett kiemelkedő szerepvállalásukat.

A közgyűlésen elfogadták a megyei önkormányzat idei költségvetését. 2022-ben több mint 1,5 milliárd forintból gazdálkodhat a szervezet.

A büdzséből külön fedezetet biztosítanak a megyei önkormányzat műemléképületének energetikai fejlesztéséhez, ehhez különböző pályázati forrásokat is lehívnak.

A napirendi pontok között szerepelt, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében “Dunamenti élő értékeink megóvása és fejlesztése” címmel. Ennek keretében kiadvány és mobil applikáció készül majd „Felvidéki értékek gyűjteménye” címmel. A közgyűlésen elfogadták Dr. Pető Péter megyei natúrparkokról tartott beszámolóját is.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #megyei közgyűlés |