Zöld-fehér női focirangadó: az ETO a Fradit fogadja

Győr+ Fotó: MTI/Krizsán Csaba
2023.04.19. 15:17

A női labdarúgó Simple Liga 18. fordulójában rangadóra kerül sor szombaton 12.30 órakor Győrött (M4Sport TV): az élvonalbeli bajnokság jelenlegi második helyezettje, az ETO FC Győr együttese a listavezető Ferencváros csapatát fogadja az ETO Parkban.

Az FTC immáron hosszú évek óta ül a magyar női labdarúgás trónján, ám az elmúlt idényben az ETO Győrött kétszer is – egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában – megfricskázta a fővárosi gárdát. Dörnyei Balázs együttese most is bravúrra készül, de a vezetőedzőnek azt is szem előtt kell tartania, hogy jövő szerda este csapata a Magyar Kupa döntőjében érdekelt lesz, jövő szombaton pedig a Puskás Akadémia otthonában szerepelnek. Egy hét alatt tehát három kemény csata vár a győri lányokra, akik eddig remekül teljesítettek a tavaszi szezonban, hiszen minden mérkőzésüket megnyerték, ráadásul 717 perce nem kaptak gólt bajnoki találkozón. A bajnoki – és a kupamenetelésük mellett, a különböző válogatottakban is érdekeltek voltak az ETO-s hölgyek, akik így tripla terhelés után jutottak el a számunkra nagyon fontos héthez.

A két Vágó, Attila és Fanni – apja és lánya – által dirigált Fradi eddig pontveszteség nélkül áll a bajnokságban, viszont óriási meglepetésre, a kupa elődöntőjében kiütötte őket a Puskás Akadémia. Az FTC erejét mutatja, hogy a bajnokságban eddig 128 gólt szerzett, míg a téli nemzetközi felkészülési mérkőzései során, a környező országok bajnokaira – szlovák, cseh, osztrák, román, szlovén, szerb – sorban vereséget mért, így elmondható, hogy Közép-Európa egyik legjobb csapata látogat szombaton a győri stadionba.

Ennek ellenére természetesen a győri lányok nem feltartott kezekkel lépnek pályára, és a pontszerzés reményében gyakoroltak a héten. Nem titok, a csapat felkészülése nem zavartalan, hiszen a januárban, a Bundesligából hazatért támadó, Kocsán Petra, aki a felkészülési mérkőzéseken ontotta a gólokat, sérülése miatt még nem mutatkozhatott be a bajnokságban az ETO színeiben, ráadásul betegség és sérülés miatt az együttes több meghatározó játékosának is ki kellett hagynia a heti foglalkozásokat. A győri szakmai és orvosi stábnak tehát alaposan taktikáznia kell a pályán és a pályán kívül is, ám az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy ezt most is remélhetően sikeresen megteszik.

Süle Dóra: „kérjük a győri szurkolók támogatását!”

A szombati FTC elleni bajnoki találkozó, és a szerda esti Puskás Akadémia elleni kupadöntő kapcsán az ETO FC női csapatának játékosai, nagyon bíznak abban, hogy a nézőtérről is megkapják a számukra sokat jelentő támogatást! Az együttes nevében, az Izrael elleni válogatott mérkőzésen bombagólt szerző Süle Dóra az alábbi kéréssel fordul az ETO-szurkolókhoz.

,,Nagyon fontos mérkőzések előtt állunk, amelyeken rengeteget jelentene nekünk, ha a közismerten összetartó és kellőképpen hangos ETO-tábor mögénk állna, ezért kérjük a győri szurkolók támogatását! Ígérhetjük, hogy mi a pályán minden elkövetünk a sikerek érdekében, annál is inkább, mert tudjuk, idén fantasztikus hármas jubileumot ünnepelhet a klub. A 63-as, a 83-as és a 2013-as bajnokcsapatok tiszteletére, kiemelkedő eredményekkel szeretnénk megörvendeztetni a legendákat, a népes ETO-család tagjait” – fogalmazott Süle Dóra.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |