Zöld Audisok

Győr+
2022.06.04. 18:08

„Környezetvédelem és hulladékmegelőzés – Hogyan tegyük szebbé a világot?" – mottó jegyében környezetvédelmi projektnapot tartottak az Audi Hungaria Zrt., az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ és a Büchl Hungaria Kft. együttműködésében.

Az Audi Hungaria ÁMK 4. évfolyamos tanulói számára a nap első felében az Audi Hungaria Zrt. Környezetmenedzsment területének munkatársai tartottak interaktív foglalkozásokat, melyek során a gyerekek megismerhették a biodiverzitás és hulladékkezelés jelentőségét, továbbá megtanulhatták, hogyan tudnak ők maguk környezettudatos viselkedésükkel hozzájárulni természeti kincseink megőrzéséhez. Ezt követően pedig lehetőségük nyílt saját kiskertjük megtervezésére, rovarhotelek készítésére.

Az iskola udvarán szervezett „QR-kód Rally” keretében a diákok egy izgalmas digitális platformon keresztül is mélyebb ismereteket gyűjthettek a témában.

A délután folyamán a gyerekek részt vettek egy gyárlátogatáson a Büchl Hungaria Kft. telephelyén, ahol megnézhették a hulladékszortírozót és a folyékony hulladékkezelő üzemet, megtekinthették a hulladékbálákat és a gépjárműparkot, valamint egy előadást is hallhattak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. A program résztvevőit környezettudatos viselkedést elősegítő kis ajándékokkal lepték meg.

(X)