Hirdetés
A legnagyobb bírságot szabják ki

Zéró tolerancia a zugszemetelőkkel szemben

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.06.28. 19:55

Győr Magyarország legtisztább városa szeretne lenni, de ezért még sokat kell tenni és a lakosság együttműködése is szükséges – erről Radnóti Ákos beszélt. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban zéró tolerancia érvényes a zugszemetelők esetében, akik ellen drákói szigorral lépnek fel.

Hirdetés

Májusban hirdetett zéró toleranciát dr. Dézsi Csaba András polgármester az illegális szemeteléssel kapcsolatban. Ahhoz azonban, hogy a hulladéklerakók rendezettek legyenek, és eltűnjenek a zugszemét kupacok, határozott fellépésre van szükség. A legmagasabb bírságot kell megfizetnie annak, akit szemetelésen kapnak, történjen ez akár a szelektív szigeteknél, vagy a zugszemét lerakásánál.

„A győri Közterület-felügyelet és Mezei Őrszolgálat, valamint a rendőrség a polgárőrök bevonásával 0–24 óráig ellenőriznek. Mégis sok a visszaélés, főleg hétvégén, amikor még a Győrön kívüli településekről is hordják be a szemetet, és elfogadhatatlan, hogy vannak, akik a gyűjtő sziget mellé rakják le a hulladékot” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Hirdetés

A tetten ért illegális hulladéklerakókkal szemben a legmagasabb bírságot szabják ki, amely 50 ezer forintos helyszíni bírságot jelent. Aki ezt nem fogadja el, az ellen szabálysértési feljelentést tesznek, és a rendőrség folytatja le az eljárást velük szemben.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy szükséges a legmagasabb bírság kiszabása. Az év eddig eltelt időszakában ugyanis közel 400 szabálysértési eljárást folytattak le, 30 alkalommal érték tetten az illegális hulladék kihelyezőket. Ez a szám az elmúlt évekhez hasonlítva nem mutat csökkenő tendenciát” – erről Truka István, a győri közterület-felügyelet vezetője tájékoztatott.

Érdemes azt is tudni, hogy az illegális hulladékot közpénzen szállíttatja el az önkormányzat, amelynek árát a szabálykövető polgárok fizetik meg.

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat