Hirdetés
Kultúra

Zenélő udvarok – ma este a Café Collis zöld teraszán!

Fotó: Győr+
Farkas Mónika
2021.07.07. 16:57

Egy régi, kedves hagyomány éledt újra, és töltötte meg új tartalommal a Győri Filharmonikus Zenekar.

Hirdetés

Nagy sikerrel indította útjára Zenélő Udvarok elnevezésű sorozatát, a társulat kamaraformációival és szólistáival az elkövetkezendő hetekben, hónapokban jól ismert és felfedezésre váró, exkluzív belvárosi helyszíneken találkozhatnak a zenekedvelő győriek. Erről beszélt a Divertimento című műsorban Ősz Gábor igazgatóhelyettes, aki már a heti programokról is szólt.

Hétfőn a Káptalandombon, a Domus Peregrini apartman teraszán adott szólókoncertet Juhász Viktor, a társulat csellóművésze. Kedden Fejes Ágnes fagott- és Lindemann László klarinétművész mutatkoztak  be. Szerdán 18 órától a társulat Mélyrézfúvós kamaracsoportjáé a főszerep
a Café Collis zöld teraszán. A kávéházat fogyatékkal élők működtetik, Győrött elsőként, a koncert alatt a vendégek fogyaszthatnak. A heti program csütörtökön a Püspöki Udvarbíróház, Borsos Miklós állandó kiállítás udvarán zárul a Győri Filharmonikusok Arrabona Brass rézfúvós kvintettjének műsorával.

Hirdetés

A kávézóról korábban itt írtunk:

A kisebb formációk bemutatkozásai díjmentesen, míg a nagyobb, kamarazenekari produkciók 750 forintos jelképes belépőjegy megváltásával látogathatóak. A programokhoz esőnapot nem jelöltek ki, a sorozat időpontjait és helyszíneit az éppen aktuális időjáráshoz igazítják. A legfontosabb aktuális információkat megtalálják a zenekar hivatalos honlapján, illetve facebook oldalán.

A Győri Filharmonikus Zenekar műsorában a Zenélő Udvarok című sorozatról a társulat tagjai, Fejes Ágnes fagott-, Dombi Rajmund hegedű- és Sebestyén Péter csellóművész meséltek.
Kapcsolódó témák: #Győri Filharmonikus Zenekar | #Kultúra | #zene |
likeold
a fb oldalunkat