Hirdetés

Zarándoklat Horvátzsidányban

Fotó: Katasztrófavédelem
Győr+
2022.07.04. 17:33

Már több mint két évtizede fennálló hagyomány, hogy július első vasárnapján a rendvédelmi szervek, önkéntes egyesületek összetartozásuk megerősítésének jelképeként együtt zarándokolnak a Horvátzsidány határában található Peruska Mária Kápolna és Emlékhelyhez.

Hirdetés

A zarándoklat létrehozása és az emlékhelyen található szoborpark kialakítása Dumovits István plébános és Dr. Prohászka Imre tűzoltó ezredes, egykori megyei tűzoltóparancsnok, majd katasztrófavédelmi igazgató nevéhez fűződik.

Július 3-án vasárnap, ismét képviseltette magát a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Tűzoltó, hagyományőrző, rendvédelmi és fegyveres szervek” zarándoklatán Horvátzsidányban. A zarándoklaton részt vett rendvédelmi- és fegyveres szervek, illetve civil szervezetek képviselői magyar, német és horvát nyelven elhangzó szentmisével, majd a védőszentek emlékparkban felállított szobrainak megkoszorúzásával tisztelegtek védőszentjeik előtt.

Hirdetés

A zarándoklat jó lehetőség arra, hogy szentmise keretében fohászkodjunk szervezetünkért, családunk boldogulásáért és tovább erősítsük a jelenlévő szervezetek közötti összefogást, az összetartozás érzését, amely az „embertársainkon való segítés” nemes feladatában segíti munkavégzésüket.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat