XXI. Győri Könyvszalon: elérhetők a programok

Győr+
2022.11.02. 16:16

Alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez takarékos, és kicsit kisebb lesz a XXI. Győri Könyvszalon, ám a szervező Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér semmiképpen sem szerette volna újdonságok, író-olvasó találkozók, és izgalmas programok nélkül hagyni a győri közönséget. November 18-tól 20-ig tehát új helyszínen, a Kisfaludy Károly Könyvtárba várnak minden érdeklődőt.

A könyvszalon hivatalos megnyitóját november 18-án (pénteken) 11 órakor a Városháza (Győr, Városház tér 1.)  dísztermében tartják. A programon köszöntőt mond majd professzor dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Itt adják át az idei Alkotó Díjat is, amelyet Vári Fábián László Kossuth-díjas, kárpátaljai magyar költő, író, műfordító kap majd. Fontos újdonság a megnyitóval kapcsolatban, hogy a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2022. november 10-től, a regisztracio@gyorikonyvtar.hu e-mail-címen lehet.

A Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4.) félszáznál is több szerzővel találkozhatnak az érdeklődők, emellett dedikálásokkal, remek beszélgetésekkel várják a közönséget. A könyvtár 1. emeletén az idén Mesesarokkal találkozhatnak a legkisebbek – interaktív könyvbemutatókkal, mesés foglalkoztatókkal, ringatóval, kerekítővel – a Gyermekkönyvtár és a Generációk Háza munkatársainak szervezésében. A könyvbemutatók mellett számos kötet és kiadvány a helyszínen megvásárolható lesz.  

A három nap teljes programja elérhető a Győri Könyvszalon honlapján: konyvszalon.gyoriszalon.hu/

Kapcsolódó témák: #könyvszalon | #Kultúra |