Hirdetés

Wunderbar Fesztivál a Krúdyban

Győr+
2022.04.07. 15:54

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Most saját cikkeiket közöljük.

Hirdetés

A Wunderbar Fesztivál a német, osztrák és svájci nagykövetség, valamint számos német nyelvű intézmény kezdeményezésére indult el. Ehhez a rendezvényhez iskolánkkal együtt a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium is csatlakozott. A program lényege, hogy minél több diák kapjon kedvet a német nyelv tanulásához. Erre utal a mottó is: „Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus”.

Rendezvényünk nyitó ünnepségén jeles vendégek beszéltek arról, hogy milyen fontos és értékes a mai világunkban a német nyelv tanulása. Körünkben köszönthettük Robert Sereinig urat, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatóhelyettesét, Szilasi Péter Tamás urat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara társelnökét, Iván György urat, a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. ügyvezető igazgatóját, tiszteletbeli osztrák konzult és Csörgits Krisztián urat, a Győri Szakképzési Centrum főigazgató-helyettesét. Ezenkívül felléptek iskolánk diákjai is, A 10. I és a 11. I osztályból, akik közösen énekeltek el a „Gabi und Klaus” című német dalt.

A két iskola diákjai már az előző héten megkezdték a Fesztivál előkészületeit. Az érdeklődőket 13 különböző témájú stand várta. Megismerhettünk német, osztrák és svájci ételeket. A kínálatban német kolbász-variációk is szerepeltek. Nemcsak ételspecialitásokat kóstolhattunk, hanem sok új információt is megtudhattunk és érdekes bemutatókat is láthattunk a tájakról és a látványosságokról. Lehetőségünk volt az Erasmus+ programról is egy előadást megtekinteni. Akik mesét szerettek volna hallgatni, az iskola diákjai által írt történetet hallgathatták meg, melyből kiderült, milyen sok német jövevényszót használunk a mindennapokban. Sokan meglepődtek, nem is gondolták volna, hogy egyes szavaink német eredetűek lehetnek. A motorok iránt érdeklődők két BMW motort tekinthettek meg az aulában. A napot egy flashmobbal zártuk.

Csaplár Kata 10. I osztály
Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum

A fenti írások a Diáktudósítók saját munkái, nem a Győr+ Média munkatársai által készített sajtótermékek. A Győr+ Média megjelenítési lehetőséget biztosít az elkészült anyagoknak.

Kapcsolódó témák: #diáktudósítók |
Hirdetés