Hirdetés

Vízparti teraszon is esélyt adnak a motorosok

Győr+
2022.01.06. 19:36

A 2004-ben alapított Four Rivers Chapter Hungary Egyesület sok éves működése után úgy határozott, hogy magasabb szinten kívánja végezni egyesületi feladatait. Ennek érdekében létrehozott egy, az egyesületi adminisztrációs feladatok elvégzésére, programok szervezésére és azok megtartására is alkalmas klubházat. Ezt most egy pályázat segítségével tovább fejlesztették és kialakítottak egy vízparti teraszt. Persze nem csak a maguk, hanem más közösségek javára is. A klubház így mind inkább helyet tud adni a találkozásra, az oktatásra, a jótékonyságra és az érzékenyítésére is. Számos lehetőség adott, s a motorosoknál az összefogás is megvan!

Hirdetés

Az Egyesület 2017 májusától bérli a győri önkormányzat tulajdonában álló Magyar Vilmos Uszoda Csónakház emeletén lévő, több mint 10 éve üresen álló, eredetileg leromlott állapotú helyiségcsoportot. A H.O.G. Four Rivers Chapter a nemzetközi 1,5 milliós tagsággal rendelkező Harley Owners Group tagja, melynek alapszabályzata szigorúan kezeli az egyenjogúság kérdését.

A felújítás során végig fontos szempont volt a motoros szubkultúra megjelenítésén túl a környezetvédelem, és az újrahasznosítás. Utóbbinak kézzelfogható eredménye például az újrahasznosított anyagokból – használt motoralkatrészekből, bontott faanyagokból, leselejtezett ipari bútorokból – készített berendezési tárgyak és a díszítés nagy része is. Szükséges volt a nyílászárók cseréje, továbbá kialakítottak egy menekülőlépcsőt is. Fontos megemlíteni, hogy az egész klubház akadálymentesített lett.

Hirdetés

A klubházhoz tartozó terasz egy korábbi szigetelési, burkolási technika miatt használhatatlan volt. A kátrányos rétegre nem lehetett kimenni, így a terasz képtelen volt betölteni a funkcióját. A terület hasznosítása mindenképp jó ötletnek tűnt, hiszen a mostani, végleges felújításával egy olyan többfunkciós vízparti közösségi tér jött létre, mely alkalmas oktatások, kurzusok, közlekedésbiztonságot elősegítő rendezvények, kisebb koncertek, klubnapok, kulturális és művészeti programok megtartására. Emellett teret ad az egyesület esélyegyenlőséget növelő törekvéseinek, jótékonysági tevékenységének is, amelyet a jövőben még inkább szeretnének gyakorivá tenni. Erre remek példa a szezonzáró rendezvény, ahol hátrányos helyzetű fiatalok kaptak lehetőséget a fellépésre és a szórakozásra.

A Four Rivers Chapter Hungary Egyesület egyébként is kiemelkedő figyelmet szentel a jótékonyságra és a velük együttműködésben álló civil szervezetekre.

Ennek eredményeként az adventi vásár kezdetén épp a Jótékonysági faház szervezői csapata tartott megbeszélést a klubházban. Ezeket a törekvéseiket a jövőben sem szeretnék feladni a motorosok, ahogy azt sem, hogy a hely befogadóképességét figyelembe véve győri zenekaroknak adjanak fellépési lehetőséget.

Az épület a részben lefedett terasz felújításával és kialakításával tehát már 100-150 fő befogadására is alkalmas, így az egyesület nyithat más klubok és szerveződések felé, akár hazai, akár nemzetközi téren is.

Az egyesület közösségi törekvéseit és egyre színesebb programkínálatát bizonyítja, hogy a felújítási projekt keretében külső helyszíneken is használható rendezvénysátrakat is beszereztek, amelyek könnyebbé teszik a szervezést. Ez is, akárcsak a közösségi terasz kialakítása mindenképp a fejlődést mutatja, hiszen a jótékonyságot és a figyelemfelhívást a klub falain kívül is folytathatják és folytatni is kívánják a HOG Four Rivers Chapter Hungary Egyesület tagjai.

A „Közösségi vízparti terasz kialakítása a HOGFRC klubházában” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00467 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg.

likeold
a fb oldalunkat