Hirdetés
Révfalu

Vízhálózat-öblítés kezdődik

Fotó: Pixabay
Győr+
2019.10.30. 07:28

Révfaluban érdemes lesz ivóvizet tartalékolni.

Hirdetés

Október 30-án és 31-én (szerdán és csütörtökön) éjszakára érdemes lesz ivóvizet tartalékolni a Hédervári út, Rónay Jácint út térségében, valamint a közeli mellékutcákban. A fehér ruhák mosását célszerű lesz későbbre halasztani.

Mindkét napon 22 órától 05 óráig éjszakai vízvezeték-öblítésre kerül sor. Ez azt jelenti, hogy vagy nem lesz víz, vagy erősen ingadozni fog a víznyomás.

Hirdetés

Az esti fürdés, zuhanyozás 22 óráig zavartalanul befejezhető.

Érdemes az éjszakai, hajnali WC-öblítésre is félretenni egy vödör vizet. A reggeli órákban rövid ideig levegős, vagy elszíneződött ivóvízzel is találkozhatnak.
Az ünnepi hétvégén (november 1-2-3) szünetel a vízvezeték-öblítés.

November 4-én hétfőtől, Révfalu központi részén, a Mosoni-Duna és a 14-es sz. főútvonal által határolt területen folytatódik az öblítés.


Munkanapokon 8 órától 15 óráig, 2-3 órás vízelzárások várhatók. Várhatóan november 14-én végeznek a szakemberek.

Erre az időszakra célszerű lesz a nappali fogyasztásunknak megfelelő mennyiségű ivóvizet tartalékolni.

Egy-egy utca öblítésével 2-3 nap alatt végezni fognak. Ez idő alatt vízhiányra, nyomáscsökkenésre és átmeneti ivóvíz-elszíneződésre is lehet számítani.

Az öblítés pontos menetrendje előre nem határozható meg, mindig az előző napi eredmények birtokában tudnak majd tovább haladni.

Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de az éjszakai és a nappali öblítések idején is ivóvizes tartálykocsit irányítanak a térségbe.

Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból áttetsző lesz.

Az új sűrített levegős öblítési módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

TIPP: nem kell naponta újra tölteni a palackokba félretett vizet. Elegendő a palackokat csak egyszer megtölteni. A palackba zárt víz hűvös helyen tárolva hetekig megőrzi a minőségét.

Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Kapcsolódó témák: #pannon-víz |
likeold
a fb oldalunkat