Hirdetés
Senki ne felejtse el!

Vizes munkák kezdődnek

Fotó: Pannon Víz Zrt.
Pannon Víz
2020.06.20. 19:32

Győrszentivánon június 22-től érdemes lesz ivóvizet tartalékolni, ugyanis vízvezeték-öblítés kezdődik. A karbantartás idején, munkanapokon 8–16 óráig rövid idejű vízhiányra, nyomásváltozásra, átmeneti ivóvíz-elszíneződésre számíthatnak, ahogy erről már korábban is beszámoltunk.

Hirdetés

A szakemberek sűrített levegős eljárással utcáról utcára mosatják át a vezetékeket. Egymás után négy körzetben zajlik majd az öblítés, mindenhol egy-egy hétig. Az ütemterv a pannon-viz.hu weblapon olvasható. Várhatóan július közepére végeznek. Mosás előtt érdemes szemrevételezéssel ellenőrizni a víz átlátszóságát, a fehér ruhák mosását pedig célszerű estére vagy hétvégére halasztani. A győrszentivániakat hirdetményeken is tájékoztatjuk a várható változásokról.

A Jókai utcai közműcsere a Zechmeister utca irányából kezdődik majd. Először a víz- és csatornabekötéseket cserélik a szakemberek. Amíg el nem érik a Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontot, addig csak félpályás lezárás és parkolási korlátozás várható. Vízelzárásokra is szükség lesz, ezekről előzetes értesítést küldünk.

Hirdetés

Révfaluban is indul egy felújítás, a Mayer Lajos utcában is a jövő héten kezdődik a vízcsőcsere. Első ütemben az Audi-iskola irányából kezdve 150 méteres szakasz újul meg. Előbb megépül az új ivóvíznyomócső, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után egyenként kötjük át fogyasztóinkat az új vezetékre.

Végül egy nagyon fontos tudnivalóra szeretnénk felhívni a figyelmet. Tartsák szabadon a víznyelőket, hogy azok eső esetén működni tudjanak. Ha eldugult víznyelőt látnak, a 06-80/20-40-86-os zöld számon tehetnek bejelentést. Ingatlanokon belül, a térszint alatti helyiségekben érdemes ellenőrizni a csatornavezetékeket, hogy nem csúszott-e valahol szét a vezeték, rögzítve vannak-e a tisztítónyílások fedelei. Az elöntések nagy része egy kis odafigyeléssel megelőzhető. További részleteket a pannon-viz.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó témák: #pannon-víz |
likeold
a fb oldalunkat