Különleges kiadvány

Vizeink és halaink

Szerző és fotó: Pannon Víz/Borsi Viktória
2023.02.27. 09:27

A napokban megjelent Vizeink és halaink című könyv szerkesztője, Ferencz Rezső készített riportot Rácz Attilával, a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatójával.

„Az emberek fejében van egy kép, mely szerint ami olcsó, annak nincsen értéke. A világ számos táján jártam, illetve dolgoztam korábban. Tudom, hogy milyen erőfeszítésbe és milyen költségekbe kerül a víz előállítása, a hálózatok kiépítése és működtetése. Sajnálattal látom, hogy vannak, akik ezt szolgáltatást nem értékelik kellőképpen– nyilatkozta a szerkesztőnek Rácz Attila.

Az elnök-vezérigazgató a cikkben elmondta: „Nálunk a díjakat nem a piaci szereplők alakítják a profit érdekében, hanem az állam határozza meg a felhasználók érdekében. Magyarországon 10 éve ugyanazokkal a díjakkal dolgozunk, és ha volt is a rendszerben „tartalék”, az mára elfogyott. Nem a szolgáltató a fontos, hanem a szolgáltatás! Cégvezető kollégáimmal komoly vitákat folytatunk a különböző koncepciókról, megoldásokról. Mindenki dolgozik a saját igazáért, és ez így is van rendjén. Biztos vagyok abban, hogy rövidesen átfogó strukturális változások lesznek a rendszerben, mert az utóbbi időben tapasztalt elképesztő méretű kihívásokra válaszokat kell adni.

A riportból kiderül, hogy az elnök-vezérigazgató nemcsak az egyik legsikeresebb víziközmű-szolgáltató vállalatot vezeti, hanem a MaVíz – Magyar Víziközmű Szövetség stratégiai ügyekért felelős alelnöke és a Magyar Hidrológiai Társaság GYMS alelnöke is, ezek a tisztségek mind ugyanazt a munkát jelentik számára.

„A céljaink és a feladataink nem változtak, azaz fenntartjuk az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást, munkát biztosítunk a kollégáinknak. Szakmailag, szervezetileg és elkötelezettségben készen állunk arra, hogy megfeleljünk a változásoknak, melyeket a megváltozott körülmények megkövetelnek. Büszke vagyok arra, hogy az eltelt években sikerült a kihívásoknak megfelelni tudó céggé fejleszteni a Pannon-Víz Zrt-t.” – jelentette ki Rácz Attila az interjúban.

A teljes cikk elolvasható a www.pannon-viz.hu weboldalon.

Kapcsolódó témák: #könyv | #pannon-víz |