Hirdetés
Korán kezdődött a fűnyírás a város közterületein

Visszatér a kaszás a városba

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.04.18. 10:33

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatóságának koordinálásában a szokásosnál korábban, már az elmúlt héten megkezdődött a városban a közterületi fűnyírás.

Hirdetés

A munka kezdete előtti hetekben a szakemberek előkészítették a tevékenységhez szükséges szerszámokat, ellenőrizték a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezték a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolták a védőburkolatokat.

A kaszálás az időjárási viszonyokat és a fű növekedését figyelembe véve, minden évben áprilisban kezdődik és általában október közepéig tart. A gépek most már őszig folyamatosan fognak dolgozni, többek között a lakótelepeken, a parkokban, a ligetekben, a játszótereken, egyes utak mellett, lakóövezetekben, körforgalmakban és egyéb zöldterületeken. A szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet. A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

Hirdetés

A fűnyíráshoz kapcsolódóan a szakemberek türelmet kérnek, hiszen a gépek egyszerre nem lehetnek ott minden helyszínen, de a szolgáltató előre meghatározott programjának megfelelően, valamennyi területre eljutnak.

Kapcsolódó témák: #fűnyírás | #Győr-Szol Zrt. |
likeold
a fb oldalunkat