Hirdetés
Napi fizetés és ebéd

Vissza a munka világába

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
Győr+
2020.09.17. 15:08

A Győri Egyházmegyei Karitász a fokozódó vírushelyzet ellenére idén is tovább folytatja munkáját. Ennek jele, hogy nemrég együttműködési megállapodást kötött a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménnyel (KESZI).

Hirdetés

A megállapodás részeként szeptember első felében két főt egyszeri bejelentéssel három munkanapon át foglalkoztattak egy jánossomorjai rászoruló komplex segítésének ügyében.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A KESZI-vel folyamatos kapcsolatban álló hajléktalanok felügyelet mellett kisebb házfelújítási, takarítási és kertrendezési munkákat végeztek, melyet napi fizetéssel és egy-egy meleg ebéddel honoráltak.

Hirdetés

Emellett a Karitász szeptember 15-én adományokat szállított a KESZI mosonmagyaróvári Hajléktalanok Átmeneti Szállására.

Az intézményegység vezetője és a rászorulók örömmel fogadták a székeket, egy fém ágykeretet, valamint ágymatracokat, ágyneműket és törölközőket, melyek jelentősen javítják az éjszakára betérő hajléktalanok szálláskörülményeit.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

„A Győri Egyházmegyei Karitász nem csupán vallja, tevékenysége révén meg is mutatja, hogy a segítés az adományozáson túl munkalehetőség teremtésével is lehetséges. Bizonyíték erre megváltozott munkaképességű munkavállalóink immár négy éve történő győri foglalkoztatása, illetve a fenti együttműködés, melyet terveink szerint a jövőben szeretnénk kibővíteni újabb társintézményekkel, köztük a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálattal is.” – áll a most megjelent közleményben.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

likeold
a fb oldalunkat