Virágokkal varázsolják szebbé a közterületeket

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.05.19. 13:16

Az elmúlt időszakban a Győr-Szol Zrt. százezer egynyári növényt ültetett ki a város közterületein a virágágyásokba – ezt mondta Ozsvárt Tamás, a szolgáltató szóvivője a Győr+ Televíziónak.

A szóvivő hozzátette, vannak olyan terek, sétálóutcák a különböző városrészekben, ahol az ültetésre nincs lehetőség, ezekre a helyekre virágládákat, -oszlopokat, -piramisokat helyeznek ki, ez a folyamat zajlik a napokban.

Ozsvárt Tamás ismertette, már márciusban megkezdődik a virágoszlopok beültetése, a telephely üvegházában nevelgetik a növényeket, s miután megerősödtek, a közterületekre kerülnek. Az ilyen fajta dézsás, edényes, oszlopos növényekből közel 200 darabot helyeznek el Győrben, ezzel is barátságosabbá téve a környezetet.

Arról is beszélt, hogy ezek a növények rendszeres öntözést, gondoskodást igényelnek, különösen a meleg, nyári hónapokban, kánikula idején. Ilyenkor egy autó jár körbe, amelyről egyenként megöntözik a virágokat, amelyek bizonyos időközönként tápanyagot is kapnak. A Győr-Szol Zrt. tehát mindent megtesz azért, hogy a növények ősz végéig díszíthessék a város közterületeit.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. |