Előzzük meg a károkat!

Viharos szél várható!

Győr+ Pixabay
2023.02.03. 10:45

A meteorológiai előrejelzések szerint ma estétől fokozatosan megerősödő szélre, akár 80-90 km/h széllökésekre kell számítani Győrben is várhatóan szombat estig. A viharos széllökések a jelzőlámpák felfüggesztésében, közvilágítási lámpabúrákban, légkábelekben is kárt okozhatnak, ezért üzemeltetési készenlétet rendelt el a Győri Útkezelő Szervezet az esetleges hibák miatti helyreállítások érdekében.

Kérik, hogy amennyiben megrongálódott jelzőlámpát, közvilágítási eszközt látnak jelezzék azt a [email protected] e-mail címen.

Ezzel együtt felhívták az építési tevékenységet végző cégek figyelmét, hogy a munkaterületen belül a szél által könnyen mozdítható korlátok, építési jelzőtáblák, könnyű építőanyagok rögzítéséről, vagy védelembe helyezéséről gondoskodjanak, elkerülve az esetleges károkozásokat.

Kérik az autósokat, hogy körültekintőbben parkoljanak, lehetőség szerint ne álljanak meg sérült vakolatú magas épület elé. Javasolják, hogy idős, kiterjedt ágrendszerű, esetleg láthatóan beteg törzsű fák környezetében kerüljék a parkolást, a leszakadó gallyak, ágak miatt.

A Győri Útkezelő a későbbi kellemetlenségek, károkozások, balesetek megelőzése érdekében kéri a fentiek figyelembe vételét! 

Kérik, körültekintőbben közlekedjen az elkövetkező órákban!