VI. Győr-Belvárosi Tablóverseny: a Lukács-iskola 12. A osztálya nyert

Győr+
2022.06.08. 15:55

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablókat készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a győri belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik következő lépésüket a nagybetűs élet felé.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szerette volna még emlékezetesebbé tenni a végzős osztályok számára ezt az időszakot, ezért különleges felhívással fordult a győri középiskolákhoz. 2022. április elején immár hatodik alkalommal hirdette meg a Győr-Belvárosi Tablóversenyt.

A versenyre 14 iskola 25 osztálya nyújtotta be pályázatát. A résztvevő osztályok tablóit a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Győr-Belvárosi Tablóverseny Facebook-oldalon tette közzé szavazásra. A lájkgyűjtés áprilisban kezdődött és május 31-ig tartott. Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online (212 ezer elérés, 56 ezer aktivitás, közel 10 ezer lájk) és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.

A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltöttek be ebben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítottak a tablók kihelyezésére a kirakatokban. Sok érdeklődőt, látogatót vonzottak üzleteik kirakatához.

A nyertes a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium 12. A osztálya lett. A diákok a tablójukkal 1069 szavazatot gyűjtöttek a verseny során.

Nyereményük egy bankett vacsora ételfogyasztása a Komédiás Étteremben, egy előre egyeztetett időpontban.
A nyertes osztály képviselőit sajtóreggeli keretében köszöntötték a Komédiás Étteremben. Az oklevelet és a nyereményt Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke adta át Kónya Judit osztályfőnöknek és az osztályt képviselő Müller Kristófnak. Külön köszöntötte a diákokat dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő és Kalmárné dr. Hollósi Erika, a kamara titkára is.

Az eseményen részt vett és gratulált a diákoknak:

  • Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, 
  • Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója, 
  • Szentpéteri Marianna, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium igazgatója,
  • belvárosi üzlettulajdonosok és 
  • a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi tagjai.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a belvárosi vállalkozók összefogásával rendszeresen tesz lépéseket azért, hogy az ambíciózus pályakezdő fiatalokat támogassa.  Évek óta nagy sikerrel folytatja az adventi időszakban “Angyalok a belvárosban” jótékonysági kampányát, amellyel hátrányos helyzetű diákoknak segít.

A sajtóreggeli keretében pedig újabb, ezt célzó kezdeményezést jelentett be Obertolné Horváth Tímea: a május 7-én megrendezett, Király Kult. Utca program keretében, neves festőművészek által készített festményeket bocsátják nemsokára licitre, s a befolyt összegből még több fiatalnak nyújthat támogatást az alapítvány. Az elnök hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás, a rászorulók segítése kiemelt fontosságú az alapítvány életében. 

Kapcsolódó témák: #tabló | #tablóverseny | #verseny |