Hirdetés
Kiállítás

Veterán autók Győrben

Fotó: MekliZ Fotó
Németh Boglárka
2021.10.23. 15:05

Veterán autók kiállítását és alkatrészbörzét tartottak szombat délelőtt az Audi Aréna parkolójában. Közel száz veterán jármű és majd kétezres tömeg gyűlt össze.

Hirdetés

Az eseményen Bárány Barna, főszervező, a Győri Veterán Autó és Motorklub elnöke a Győr+-nak elmondta: Azért szervezik meg minden évben a rendezvényt, hogy az autózás történetét és a technikai kultúráját megőrizzék az utókor számára és átadják mindezt a fiataloknak.

A börzén mindenki megcsodálhatta a szebbnél szebb old és young-timereket is. 1935-től egészen az 1990-es évek közepéig voltak személyautók, kisbuszok és terepjárók. Az alkatrészek börzéje már ennél szélesebb: a modellautóktól a felniken át a ruhákig minden megtalálható volt.

Az eseményre Dr. Dézsi Csaba András polgármester is ellátogatott, aki számos járműbe be is ült. A városvezető elmondta: fantasztikus dolog az, hogy a veterán autók szerelmesei Győrben találkozhatnak. A polgármester hozzátette, hogy Győr a folyók mellett az autók városa is, ezért a Kulturális Központban – melynek terveit nemrég mutatták be – egy közlekedési múzeum is helyet kap majd, ahol ehhez hasonló csodákkal is találkozhatnak majd az érdeklődők.

Az oldtimer szépségeket Simon Róbert Balázs, a terület országgyűlési képviselője sem hagyhatta ki, aki elmondta, hogy az ilyen eseményekből is látszik, milyen sokszínű a város. A képviselő a Győr+-nak azt is elárulta, vonzódik a veterán különlegességek iránt és tervezi, hogy a jövőben vásárol majd egy ilyen ritkaságot.

A polgármester és az érdeklődők legnagyobb kedvence egy 1976-os Cadillac Eldorado Cabrio volt. A 8200 köbcentis motorral rendelkező luxusjárműből ebben a színösszeállításban összesen 100 darab készült az egész világon. A tulajdonosa 19 évesen tervezte el, hogy megszerzi és 46 éves korára ez sikerült is, Kánai Attila pedig azóta is óvja és védi.

Fotó: MekliZ Fotó

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid, Németh Boglárka
Kapcsolódó témák: #autó | #börze | #kiállítás |
Hirdetés