Mindenki szavazhat!

Versenyben az Év hídja díjért

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.04.14. 13:52

Ezúttal tíz ívhídra lehet szavazni, többek között a három éve átadott, a Győrt elkerülő 813-as főúton, a Mosoni-Duna felett épült Klatsmányi Tibor-hídra . A 395 m hosszú híd átadásakor az ország ötödik legnagyobb nyílású hídja volt. Elnyerte a rangos Tierney Clark- nívódíjat.

„A mederhíd szerkezeti rendszere függesztett, „kosárfüles” alsópályás, acél ívhíd, melyhez gerendás ártéri hidak csatlakoznak. A két egymás felé dőlő ív légies megjelenésű, hálós elrendezésű kábeleivel még 20,6 m szélessége ellenére is alig zavarja a tájat. 180 m-es nyílásával pedig érintetlenül átlépi a Natura 2000 kiemelt környezeti védettségű folyó medert. Díszkivilágítása a kosárfül felületét világítja meg. A hét nyílású híd teljes hossza 397,30 méter. A hídon biztosított a kerékpáros közlekedés. Tervező Mátyássy László, Nagy András, Pálossy Miklós, Mátyássy Dániel, Pont-TERV Zrt. Kivitelező Hódút Kft.- Strabag Általános Építőipari Kft.”

A Klatsmányi Tibor-híd (Fotó: Marcali Gábor)

Megyénkből még a viharos történetű Halászi hídra adhatjuk le voksunkat, ami szintén a Mosoni-Duna felett biztosít összeköttetést a Szigetközben.

A Halászi híd (Fotó: Győr+ Archív)

Szavazni ezen az oldalon lehet, ahol minden versenyben lévő hídról látványos képeket és rövid leírást is találnak az érdeklődők. A legtöbb szavazatot kapó híd elnyeri Az Év Hídja Díjat, az eredményhirdetésre május 11-én A Közlekedési Kultúra Napján kerül sor, ami a  www.akozlekedesikulturanapja.hu honlapon és az esemény hivatalos Facebook oldalán követhető nyomon. . A szervezők a szavazók között tíz darab hidakról szóló könyvcsomagot is kisorsolnak.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #közlekedés | #pályázat |