Hirdetés
Ügyészség

Véletlenül meglőtte a nevelt gyermekét

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.04.20. 07:52

Vádemelés a 42 éves férfi ellen, aki szórakozás közben véletlenül légpisztollyal arcon lőtte nevelt gyermekét.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 42 éves terhelt egy Győr melletti településen élt együtt élettársával és a nő kiskorú gyermekeivel.

2020 szeptemberében egy délután, a férfi szeszesital fogyasztást követően úgy döntött, hogy szórakozásból légpisztolyával lövöldözik az udvaron. Ezt nézte a terhelt élettársának hatéves gyermeke is, akinek végül a vádlott megengedte, hogy lőjön a légpisztollyal. Amikor egy alkalommal a terhelt újratöltötte a légpisztolyt, a fegyver elsült a kezében és a lövedék a hatéves kisfiú arcát találta el. A lövedéket műtéti úton kellett a gyermek arcából eltávolítani, súlyosnak minősülő sérülést okozott, azonban a sérülés helyére figyelemmel, az eset súlyosabb orvosi következményekkel is járhatott volna.   

Hirdetés
A férfi ellen az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat, mert a terhelt nem tartotta be a légpisztoly tartásával, működtetésével kapcsolatos általános szabályokat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat