Városrészeink története könyvekben

Földvári Gabriella Fotó: Ficsór Dávid
2023.06.12. 17:15

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 11 kötetből álló várostörténeti monográfiát jelentetett meg. Az egyes városrészek történetét az aktuális és időben változó közösségeken keresztül mutatják be olyan módon, hogy mind az ott élőknek, mind pedig a település iránt érdeklődőknek élmény legyen olvasni.

Az idei Ünnepi Könyvhéten mutatták be a városrészi monográfiák négy kötetét. Szalai Attilával, a Szabadhegy és Kismegyer című kötet írójával június 9-én, a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében találkozhattak. Borbély János: A közösségi élet története Adyvárosban, valamint a Gyárváros –  Egymásra épülő munkásközösségek című kötetét június 10-én mutatták be szintén a Kisfaludy Károly Könyvtárban. Torma Attilával írta a Városrészek születése: Nádorváros, Jancsifalu című kettős kötetet, a kiadványokkal június 10-én, a Kisfaludy Károly Könyvtárban ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Bagi Zoltán Péter által jegyzett Belváros közösségeinek története I–II. kiadvány bemutatója június 10-én volt a könyvtárban.

A múlt héten korábban már dr. Laczkovits-Takács Tímeával, a Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségei című kötet írójával találkozhattak az érdeklődők a Bezerédj-kastélyban.

A kiadványok ingyenesen vpétal beszerezhetők a bemutatókon egy kvíz kitöltéséért cserébe. Majd a Kisfaludy Károly Könyvtárban, a központi könyvtárban és a városrészi fiókkönyvtárakban vehették át egy kis kvíz kitöltése után ingyenesen.

Kapcsolódó témák: #könyv | #Kultúra | #várostörténet |