Vandálok pusztítottak a győri kórházban

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.03.11. 16:15

Alig alakították ki az új alapellátási felnőtt- és gyermekügyeletet a győri kórházban, máris vandálok célpontjává vált.

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház 2023. március 1-jétől helyet ad az alapellátási felnőtt- és gyermekügyeletnek. A kórház a biztonságos betegellátás érdekében minden feltételt biztosított. Ebbe beletartozik a betegmosdók biztosítása is. Sajnos az első öt nap alatt a kézfertőtlenítővel, papírtörlővel jól felszerelt vécéket megrongálták, az egyik belső kilincset erővel letörték és kitépték az ajtóból, a vécépapírtartót is letörték a helyéről, a kézfertőtlenítő szereket és a gyermekek részére vásárolt vécészűkítőt eltulajdonították. Két nappal később már a lámpabúrákat és az égőket is elvitték – erről tájékoztatta a látogatókat a kórház Facebook-oldalán.

Felmerül a kérdés, hogy ki képes ilyet tenni? Betegként vagy kísérőként odamegy valaki, használja a mosdót, majd ellopja, ami mozdítható, ami meg nem, azt tönkreteszi. Közben az orvos gyógyít, a betegtársak várnak a sorukra, a beteg gyerekek pedig használnák a mellékhelyiséget. Emberünk pedig, mint aki jól végezte dolgát, távozik? Mit lehet tenni? Vannak, akik kamerák felszerelését sürgetik. De a mosdóba? Van, aki egyenesen eltörné az illető kezét, ha kiderülne, ki volt a tettes.

A kórház arra kéri az ügyeletre érkezőket, hogy vigyázzanak a felszerelésekre, hogy a betegtársaik is tudják használni azokat.