Vandál pusztítás a parkolóházakban: több százezres a kár

Győr+
2023.01.13. 12:11

Nem mindenkinek teltek az elmúlt év utolsó napjai a békesség, a szeretet jegyében. A győri Petz Lajos parkolóházban vandálok pusztítottak december végén.

Hirdetés

A hívatlan látogatók összerondították a mosdót, amitől eldugult a vécé, a helyiségben összetörték a két hete felszerelt toalettpapír-tartókat, az elektromos radiátort védő rácsot lefeszegették, a fűtőtestet ellopták, a folyosó falait összefirkálták.

Az elkövetők a parkolóházban a mozgásukban korlátozottak, a betegek számár biztosított kerekes székeket rendszeresen felviszik a lépcsőfordulókba, ezzel bosszantva azokat, akiknek szükségük lenne rájuk, és plusz munkát adva a takarító személyzetnek.

Hogy rosszindulatukat egyértelműsítsék, ezúttal nem voltak restek még egy „szeretettel” feliratot is elhelyezni az ülőrészen, a végsőkig fokozva a pofátlanságot. A rombolással több százezer forint kárt okoztak, és persze a jó szándékú látogatókat egy időre megfosztották a mellékhelyiség használatának lehetőségétől.

Sajnos az ilyen és hasonló rongálások, lopások rendszeresen okoznak problémát a győri parkolóházak vizesblokkjaiban. A takarítást követő egy-két órán belül elönti a piszok a helyiségeket, eltűnnek kihelyezett papírtekercsek, mosdószerek, a mozdítható berendezési tárgyaknak lába kél, a nem mozdíthatóak használhatatlanná válnak.

A parkolóházakban talált hulladék arra utal, hogy – főként az éjszakai órákban – egyesek drogtanyának nézik az épületet, mások ide húzódnak be a hideg elől. A tolvajok, rongálók miatt az érkezők gyakran nem tudják igénybe venni a mosdókat, arról nem is beszélve, hogy éves szinten milliós nagyságrendű kár okoznak az üzemeltetést végző Győr-Szol Zrt.-nek. Amennyiben ez a gyakorlat folytatódik, kérdésessé válhat, hogy a szolgáltató meddig tudja még biztosítani a parkolóházakban működő nyilvános illemhelyek nyitva tartását.

Forrás: gyorszol.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #parkolóházak | #rongálás |