Változás az adyvárosi könyvfülke használatában

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2023.05.04. 13:54

Óriási népszerűségnek örvend Adyvárosban, a Kuopio parknál, a Földes Gábor utcában található telefonfülkéből átalakított könyvfülke. Sokan helyeznek el benne könyveket, folyóiratokat, mások pedig „kikölcsönzik” azokat.

Az átalakított pavilonba mindenki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti belőle azokat, amelyeket szeretne elolvasni. Az utóbbi időben azonban gyakran azzal a céllal visznek el belőle könyveket, hogy tovább értékesítsék azokat. Ennek elkerülése érdekében Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a jövőben megjelölik a fülkébe kerülő könyveket.

A fülke üzemeltetését a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér végzi, a könyvtár biztosítja, hogy a könyv- és újságkínálat mindig megfelelő legyen. Így ide kerülnek a leselejtezett könyveik. Ezentúl a fülkébe kerülő köteteket lepecsételik, hogy azok ne legyenek értékesíthetők.

„A lakóktól azt kérem, hogy akik szeretnék tovább ajándékozni a könyvüket, írjanak bele valamit. Például azt, hogy „ajándék egy kedves olvasónak”, vagy „ajándék a könyvfülkének”. Így a könyvet kevésbe lehet tovább értékesíteni, valamint a továbbiakban is jó célt szolgál a könyvfülke.” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

Malatinszky Szilvia

A pavilonnak mostantól felelőse is van, a könyvtár részéről Malatinszky Szilvia, akihez a lakosság telefonon vagy e-mailben fordulhat a könyves fülkével kapcsolatban, valamint bizonyos időközönként ő pecsétel a lakosság által otthagyott könyvekbe.

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #könyvfülke | #olvasás |