Valóra váltottuk egy autista fiú álmát

Szöveg és fotó: Németh Boglárka
2023.02.24. 14:38

Újabb álmot teljesített a Győr+ Televízió. E-mail-ben keresett meg bennünket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának nevelője: elmondta, az egyik napközis lakójuk, Kakics Bence álma, hogy hírolvasó, műsorvezető legyen. A fiatalember autizmussal küzd, így ez aligha valósulhat meg, de stábunk megszervezte, hogy egy alkalomra a 22 éves fiatalember mégiscsak tévés bemondóvá válhasson. Bence pénteken látogatott el hozzánk, felkonferálta híreinket, megnézte a háttérmunkát, kérdezett és mindent ki is próbált, amit szeretett volna.

Egy e-maillel kezdődött a történet: Bence nevelője kérte a Győr+ Médiát, hogy a fiatalember meglátogathassa a stúdiónkat. Ficsór Dávid műsorvezető, szerkesztő-riporter kollégánk azonnal válaszolt, és néhány perc múlva már az időpontja is megvolt a nagy napnak. Kakics Bencét elsőként az adásvezérlőbe kalauzoltuk el, majd a stúdióban mikrofont kapott, és már forgott is a kamera. Csütörtöki híreinket konferálhatta fel és látszólag nem tűnt lámpalázasnak.

,,Annyira nem izgultam. Nagyon jó volt az egész, tetszik, én is hírolvasó szeretnék lenni, a példaképem Ficsór Dávid. Ő és Nimsz Zsuzsi a példaképem. Nagyon tetszett minden, szimpatikus volt Kárpát Zsolt, Zombai-Kovács Ákos és Németh Bogi is” – mondta Bence.

A fiatalembernek konkrét tervei is vannak. Sokat nézi a Győr+ Tv-t, így a stábot is jól ismeri. Műsorvezető kollégánk, ahogy korábban már sokszor, ezúttal is azonnal kapott az alkalmon, hogy teljesítsen egy álmot.

,,Jelenleg is sportolok. Régen, amikor válogatott voltam, sokszor teljesítettünk ilyen jellegű kéréseket és örömmel segítettünk, akár hátrányos helyzetű, akár fogyatékkal élő srácokon. Olyan, hogy a szakmával kapcsolatban hasonlót kér valaki tőlem, még nem volt. Ez az első ilyen alkalom, és rögtön igent mondtunk. Ha már egy ilyen aprósággal tudunk segíteni, illetve örömet okozni másoknak az egy nagyon pozitív dolog” – fejtette ki a műsorvezető, akinek a parasport napjának jelmondata azóta is cseng a fülében.

,,A fogyatékkal élőkre való odafigyelés ne csak egy napra korlátozódjon, hanem az év minden napjára” – Dávid szerint ez is azt példázza, hogy oda kell figyelni rájuk és ott kell segíteni, ahol  csak tudunk. 

Bence vágya tehát teljesült, ráadásul az általa konferált Híradót is el is jutattuk neki, így bármikor visszanézheti saját magát, hír olvasóként is. 

Kapcsolódó témák: #autizmus | #televízió |