Gazdaság

Vállalati diplomácia: hogyan építsünk üzleti kapcsolatokat?

Fotó: MCC
Győr+
2021.10.07. 11:48

A Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központjában 2021. október 5-én Dr. Huub Ruel holland professzor tartott szakmai előadást az érdeklődő közönség számára Corporate diplomacy: how to bild relationships in the public and private sector címmel. Dr. Huub Ruel a nemzetközi diplomácia kutatója és az MCC vendégoktatója. Fő kutatási területe a gazdaságdiplomácia, amely mellett teológia MA végzettséggel is rendelkezik.

Az eseményt Dr. Fekete Dávid képviselet-vezető nyitotta meg, aki köszöntötte az előadót és a közönséget, valamint elmondta: az MCC győri központjában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hazánkba érkezett vendégprofesszorok előadását a győri érdeklődők is első kézből hallhassák. Huub Ruel immár másodszor járt képzési központunkban a júniusi sportdiplomáciai pódiumbeszélgetést követően – tette hozzá a képviselet-vezető.

Ruel előadásában a nemzetközi üzleti kapcsolatok és vállalati diplomácia dinamikáját és tulajdonságait mutatta be, nagy hangsúlyt fektetve a multinacionális vállalatok működésére és a Covid-19 világjárvány okozta tendenciaváltozásokra. A professzor elmondta, hogy véleménye szerint a multinacionális nagyvállalatok társadalomformáló törekvései nem szabad, hogy túllépjenek egy határt, azoknak a vállalat tevékenységi körével összhangban kell lenniük.

A résztvevők az előadás folyamán és az eredmények bemutatása után is megragadták az alkalmat, hogy feltegyék az őket érdeklő kérdéseket a kutatónak, ezáltal az előadást követően egy tartalmas és kötetlen beszélgetés alakult ki a meghívott előadó és a közönség tagjai között.

Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára. 2021. október 12-én 17.00 órakor könyvbemutatóra lesz (Dúró József-Hajdú András [szerk.]: Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában), míg október 20-án 17.00 órakor a német választások eredményével kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Prof. Josef Patzelt német vendégprofesszor részvételével.

Kapcsolódó témák: #előadás | #MCC |