Válása után még 11 évig használta anyósa bankkártyáját

Győr+ Illusztráció: Marcali Gábor
2023.10.02. 08:15

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki volt anyósának bankkártyáját 135 esetben használta engedély nélkül, 4.155.006 forint kárt okozva ezzel - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 44 éves férfi 2007. évben kötött házasságot és feleségével együtt anyósa győri ingatlanába költözött. A házassága megszűnését követően, 2009. évben volt felesége ugyan elköltözött az ingatlanból, a férfi azonban lakhatási nehézségeire hivatkozással 2020. év végéig ott maradt – írja a közleményben az ügyészség.

Ezen időszak alatt a férfi 135 esetben használta engedély nélkül volt anyósa bankkártyáját készpénz felvételekhez, vásárlásokhoz, sportfogadásokhoz. Ezzel a sértettnek összesen 4.155.006 forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit információs rendszer felhasználásával, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg. A büntetési tétel egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – zárja a közleményt az ügyészség.

Kapcsolódó témák: #ügyészség |