Tavaszi Fesztivál

Ütős koncertsorozat Győrszentivánon

Fotó: Vig Norbert
J. Kovács Andrea
2022.03.19. 20:21

A Győri Tavaszi Fesztivál keretében ütőegyüttesek díjtalan koncertsorozatára hívták a zeneszeretőket a szentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központba. A fellépők között több korosztály is képviseltette magát.

Először a Cadence Ütőegyüttes lépett színpadra Felsmann Adrienn vezetésével. A „cadence” egyébként ritmust, ütemet, mértéket jelent, ami jellemző az ütőhangszeres zenére. A csapat nem profi, létszámuk változó, tagjai 12–18 éves fiatalok, akik nagy lelkesedéssel játszanak közösen. A mai koncerten öt lány és öt fiú szólaltatta meg a hangszereket.

Utánuk Simon Bence ütőhangszeres művész következett. A győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanára három darabot játszott a közönségnek dobon, illetve dallamhangszeren.

A TOSODA Projekt egyedi hangzású zenéjének a kulcsa a handpan nevű ütős hangszer, melyen lágy, ellazulós meditatív dallamokat játszottak.

Az est végén a Győri Ütőegyüttes varázsolta el a hallgatóságot. „Csupa régen játszott darabot vettünk elő, hiszen ma visszatértek az idősebb zenésztársaink, akikkel az évek, évtizedek alatt együtt muzsikáltunk, ezért nosztalgiakoncerttel készültünk. Dallamhangszerek, marimba, vibrafon, harangjáték, csőharang, xilofon, kalimbák és rengeteg dob, aki látja a színpadot, csodálkozik, mennyi ütős hangszeren lehet játszani.” – mondta a Győr+ Médiának Papp Balázs, az együttes művészeti vezetője.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győrszentiván | #koncert | #tavaszi fesztivál |