Ünnep a pandémia árnyékában

Fotó: Beledi Márta
Ferenczy Balázs
2021.03.15. 16:17

Ez a nemzeti ünnep is más, mint azt megszokhattuk...

Lassan egy éve már, hogy a koronavírus átírja a mindennapjainkat. Távolságot tartunk, maszkot hordunk, kezet fertőtlenítünk úton-útfélen, újfajta üdvözlési szokásokat tanultunk és persze próbálunk túlélni. Merthogy a karantén, a “maradj otthon” mentálisan mindannyiunknak megterhelő. Keressük a lopott pillanatokat, amikor a legszűkebb családtagjainkkal – akárcsak egy parkba, de le tudunk menni sétálni, levegőzni. No meg persze vannak a vírustagadók és szkeptikusok, akik ebből semmit nem hisznek el.

A szakértők szerint a harmadik hullám erősebb, mint az előző kettő volt, nem lankadhat a fegyelem. A mutánsok miatt fokozott óvatossággal kell eljárnunk. Újra leállt az ország, aki teheti, otthon marad, sokan a home office magányából dolgoznak, otthon vannak a gyerekek is. Csak a legszükségesebb dolgokat vesszük a boltokban – és ez most így van rendjén.

A nemzeti ünnep is más, mint azt megszokhattuk. Otthon ünneplünk, a szívünkben elevenítjük fel az eseményeket. A győriek pedig megfogadták az intelmet: maradj otthon! Beledi Márta mai képes beszámolója legalábbis erről árulkodik…

Galéria: Beledi Márta

Kapcsolódó témák: #ünnep |