Hirdetés
Pénteken is Öt Templom Fesztivál!

Újvárosi túra és nagybőgő koncert

Fotó: Nagy Ferenc
Földvári Gabriella
2020.05.15. 10:48

Online követhető, előre felvett előadásokkal rendezik meg május 14. és 18. között 15. alkalommal a győri Öt Templom Fesztivált.

Hirdetés

A produkciókat a Győr+ Televízióban, a Kultúrpart YouTube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

A pénteki nap programjai:

15 órától online és a Győr+ Televízióban egyidőben virtuális Öt Templom túrán lehet részt venni Székely Zoltán művészettörténész közreműködésével. A túrán az Öt Templom Fesztivál helyszínein keresztül ismerhetjük meg az európai zsidó-keresztény kultúra hagyományait és értékeit. A 2020. kora tavaszán készült felvételen a túravezető Macher Borit, a Kultúrpart munkatársát kalauzolja végig Újváros templomain.

Hirdetés
Fotó: Öt Templom Fesztivál

17 órától online, 17.30-tól a Győr+ Televízió műsorán zsidó szertartást mutat be Totha Péter Joel rabbi, közreműködik: Dévényi Dávid kántor.

20 órától online 20.30-tól pedig a Győr+ Televízió műsorán látható Lőrinszky Attila nagybőgő koncertje, melyet a görög katolikus templomban rögzítettek. A zenész 1992-ben elnyerte a párizsi Bagnolet fesztivál zenei különdíját, 1994-ben Suzanne Dellal verseny (Tel Aviv) döntőse volt. Számos lemezen működött közre, többek között a Vienna Art Orchestra-val, Lajkó Félixszel, Kathy Horváth Lajossal. A fesztivál indulása óta visszatérő vendég.

Fotó: Öt templom Fesztivál

A fesztivál részletes programja ITT található.

Kapcsolódó témák: #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat