Közlekedés

Újrafestették a motoros parkolóhelyeket

Fotó: Győr+ TV
Győr+
2021.05.11. 12:00

Motoros-sziluettet festettek korábban többek között a Bajcsy-Zsilinszky utcában található posta épülete elé is. Radnóti Ákos alpolgármester nyugati példát követve szorgalmazta hogy legyenek a Belvárosban külön a motorosok számára fenntartott és jelölt megállóhelyek. Ezeknek a felfestését frissítette hétfőn a közútkezelő.

Ahogy a korábbi ötletért, a mostani újrafestésért is Radnóti Ákos alpolgármester volt a felelős, az ő kérésére frissítette fel a közútkezelő a megkopott burkolati jeleket. Az alpolgármester szerint egyébként hasznos ez a parkolórendszer, amit egyre többen és szabályosan használnak.

„Néhány éve kezdeményeztem, hogy Győrben is legyenek motoros parkolóhelyek.” – kezdte a Győr+ TV érdeklődésére Radnóti Ákos. „Ezeket olyan helyeken alakítottuk ki, hogy ne kelljen a személygépkocsiktól sem helyeket elvenni. Általában a forgalomtól elzárt területeteket vettük igénybe. Ezeket ingyenesen használhatják a motorosok.” – mondta az alpolgármester.

A motorosok pedig örülnek a kitáblázott, útburkolati jellel ellátott, nekik fenntartott megállóknak, s egyre többen veszik igénybe a helyeket.

„Jóval figyelemfelketőbb, ha egy nagy méretű motoros van felfestve az aszfalta, bár a mérvadó a tábla. De fontosnak tartottam, hogy felfrissítsük a jeleket is, szerte a Belvárosban. – zárta Radnóti Ákos, majd minden morost arra kért: használják a számukra fenntartott helyeket.

Részletek a videóban!

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+TV | #Győri önkormányzat | #közlekedés |