Újra kortárs irodalmi estek

Földvári Gabriella
2023.03.19. 10:57

Tavaly nagy sikerrel indították útjára a Kortárs Irodalmi Esteket a Menház színpadán, a programsorozat idén új helyszíneken folytatódik, többek között olyan előadókkal, mint Závada Péter, Szendrői Csaba vagy Vecsei H. Miklós.

Azt szerettük volna, hogy több kortárs irodalmi program szülessen Győrben, hogy jobban megismerjük a ma író alkotókat, ezért dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató segítségét kértük” – beszélt a kezdetekről Takács Krisztián szervező. Miután az ötletgazdák megkapták a támogatást, tavaly nyolc nagy sikerű előadást szerveztek a Menház színpadán, ahol többek között Szendrői Csaba, Grecsó Krisztián, Beck Zoli, Mácsai Pál és Simon Márton volt a vendég.

Az idei évre tíz előadást terveztek, ezúttal városszerte, a könyvtár koordinálásában. Az elmúlt héten telt ház előtt elsőként Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös estjét láthatta a győri közönség a József Attila Művelődési Házban.

A következő vendég Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta lesz március 21-én a Kisfaludy Könyvtárban, a beszélgetés címe: Irodalom és lélektan.

Győrbe érkezik ismét Závada Péter, aki többek között az Akkezdet Phiai zenekar tagja volt, aztán Kollár-Klemencz László, aki a Kistehén zenekar énekeseként is ismerős lehet. Új verseskötetével újra városunkba érkezik Szendrői Csaba, de megismerhetjük Ott Annát, a Hadik kávéház művészeti vezetőjét, valamint Wolfie-t, a Punnany Massif frontemberét is.

Az idei sorozat végén Vecsei H. Miklós és Balla Gergő (a Platon Karataev zenekar tagja) közös József Attila-estjére kerül sor.

Legyünk büszkék a kortárs magyar irodalomra és menjünk el az előadásikra, hallgassuk meg őket, ha lehetőségünk van rá” – hangsúlyozta Takács Krisztián.

A programokról bővebben tájékozódni a gyorikonyvtar.hu oldalon és az intézmény Facebook-oldalán lehet, ugyanitt kell regisztrálni az előadásokra, amelyek ingyenesek.

Nyitókép: Grecsó Krisztián, Takács Krisztián és Beck Zoltán

Kapcsolódó témák: #irodalom | #programok | #Újvárosi esték |