Hirdetés
Zöld Park Fesztivál

Ujjé az Eötvösben…!

Fotó: Marcali Gábor
J. Kovács Andrea
2021.09.15. 19:29

Milyen legyen egy park? Hát természetesen zöld, tiszta és rendezett, levegőzésre, pihenésre csalogató. Akár a megújult Eötvös park, melynek felavatására egész napos programmal készül a Generációk Művelődési Háza szeptember 18-án, szombaton 10 és 18 óra óra között.

Hirdetés

A megújulás az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhető, mellyel egyszerre két fejlesztést tudtak megvalósítani. A liget rendbetételén túl jutott pénz a Generációk Házának akadálymentesítésére is.

Kokas Éva igazgató elmondta: nagy izgalommal készülnek a rendezvényre, hiszen a koronavírus- járvány miatt idén és tavaly is elmaradt a gyermeknapjuk. Most jó alkalom adódik a közönséggel való örömteli találkozásra. A környezetvédelem régóta szívügyük, így nem meglepő, hogy a Zöld Park Fesztivál is ennek jegyében, vagyis az ökotudatosság szellemében zajlik és minden korosztálynak változatos programot ígér.

Hirdetés
Kokas Éva, a Generációk Házának igazgatója. Fotó: O. Jakócs Péter

Kreatív szabadtéri alkotópontok, azaz kézműves játszóházak várják a gyerekeket és felnőtteket az újrahasznosítás jegyében. A Retextil alkotóműhelyben kipróbálható a parti szövés, amihez mindenki hozzátehet valamit. Lesz kosárfonás, ökodesign divatbemutató, valamint fenntartható ökotárgyak kirakodóvására, az apróságokat pedig biztosan lenyűgözi az ökojátszópark. Utóbbi természetesen azt jelenti, hogy nem műanyag, hanem fajátékokon ügyeskedhetnek a gyerekek.

Közben a színpadon is egymást követik az előadók: meghallgathatjuk a Belvárosi Betyárok gyerekkoncertjét és Kovács Gábor muzsikust. Csernik Szende székely mesemondó és lábbábos előadása, Füzi Rozi interaktív meséje biztosan örömet szerez a kicsiknek.

A fiataloknak és a felnőtteknek Balla Richi tart Slampartyt, de jó szórakozást ígér AForce1, a Ritmic Team, a Rábaparti Country Club táncbemutatója.

Éhségünket és szomjúságunkat természetesen környezettudatos büfében csillapíthatjuk.

Nagyszerű programok várják tehát szeptember 18-án az Eötvös parkba kilátogató győrieket. Ne maradjunk le róla!

Kapcsolódó témák: #belváros | #fesztivál | #park |
likeold
a fb oldalunkat