Újabb virágládák díszítik a belvárost

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2024.05.28. 16:49

Ciprussal, magyallal beültetett virágládák kerültek kedden a Munkácsy Mihály utca sarkára, a Petőfi híd négy hídfőjére és a felújított tűzoltóság és a katasztrófavédelem épülete elé.

Tovább szépült, zöldült a belváros annak a 12 virágládának köszönhetően, melyeket dr. Fekete Dávid, a terület önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére helyeztek ki a Győr-Szol Zrt. munkatársai.

A munkálatoknál jelen volt dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki hangsúlyozta, ahhoz, hogy Győr élhető város legyen és az is maradjon, nagy szerepe van a virágosításnak, a zöldítésnek, a közterületek rendben tartásának. Ahol a körülmények nem engedik meg a fa- és növénytelepítést, ott dézsákban, ládákban, konténerekben helyezik ki a növényeket.

Fekete Dávid pedig hozzátette, hogy kezdeményezésére néhány éve telepítettek először ilyen virágládákat, azóta több helyszínen kerültek ki a belvárosi utcákra, az Aradi vértanúk útján, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Szent István úton is láthatók ilyen díszítő, szépítő elemek.

A ládák kihelyezésén túl a trafóház melletti ágyásba mintegy 150 darab növényt ültettek ki, fűzlevelű madárbirset, orbáncfüvet és nagy meténget, amelyek talajtakaró növények.

A növények öntözéséről és gondozásáról a Győr-Szol Zrt. szakemberei gondoskodnak.  

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #belváros | #virágosítás | #Zöld Győr |