Kábítószer-kereskedelem

Újabb vád a győrszentiváni bűnözőklán tagjaival szemben

Fotó: police.hu
Győr+
2021.08.23. 12:14

A 2014 decemberében benyújtott vádiratot követően 6 évvel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be 21 elkövetővel szemben, akik közül nyolc személy ugyanahhoz a győrszentiváni V. családhoz tartozik.

Az ügyészség tizenegy elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelemmel vádol, mely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az elkövetők a vádirati tényállás szerint főleg marihuána, illetőleg a „pikó” néven ismert metamfetamin terjesztésével foglalkoztak.

A marihuánát kilogrammonkénti tételben és grammonkénti adagokban is értékesítették, míg a napjaink egyik legaddiktívabb, legroncsolóbb kábítószerét, a metamfetamint fecskendőkben adagolták, hígították és árusították kisebb és nagyobb tételekben, éveken keresztül, főként Győr-Moson-Sopron megyében és Vas megyében.

Az elkövetők közül jelenleg hatan állnak letartóztatás, öten bűnügyi felügyelet hatálya alatt.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben.

Az ügyben az elkövetők elfogásáról készült felvétel az alábbi linken keresztül tekinthető meg:

Szöveg forrása: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség
Videó forrása: police.hu