Hirdetés

Újabb tárgyalás: élettársa megölésével vádolják

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.07.01. 06:25

Tovább folytatódik a bizonyítási eljárás annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint még 2019-ben egy Győr környéki településen megölte élettársát, majd a holttest mellett magára hagyta közös kiskorú gyermeküket. Az ügyészség a vádlottat emberölés bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Hirdetés

A Győri Törvényszéken szerdán távmeghallgatás keretében megtartott tárgyaláson a vádlott – fenntartva a 2020 májusában megtartott előkészítő ülésen tett nyilatkozatát – a sértett halálát előidéző bűncselekmény elkövetésének tényét elismerte, cselekménye büntetőjogi minősítését azonban következetesen vitatta. Érdemi védekezésében arra hivatkozott, hogy cselekményét méltányolható okból származó erős felindulásban követte el.

A vádlotti védekezésre figyelemmel a bíróság a vádlott meghallgatását követően az eljárást szakértői bizonyítás keretében a tárgyalásra megidézett igazságügyi pszichiáter és pszichológus szakértők meghallgatásával folytatta.

Hirdetés

A bíróság a bizonyítási eljárást az igazságügyi orvosszakértő és a tanúk meghallgatásával várhatóan 2020. november 5. napján folytatja.

Forrás: Győri Törvényszék

Kapcsolódó témák: #Győri Törvényszék |
likeold
a fb oldalunkat