Hirdetés
Fejlesztés a Kuopio parknál

Újabb szakaszon kezdődik átépítés Adyvárosban

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.09.17. 08:30

A 2,5 milliárd forint összegű, állami támogatásból megvalósuló parkolólemez építés, meglévő parkolási rend átépítése és a Kuopio park modernizációjának beruházása újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hirdetés

Szeptember elejére elkészültek a Földes Gábor utca 9-21. előtt és mögött az új parkolók és az út-járdaburkolatok felújítása. Nyár közepén elkészült a Kodály Zoltán út 2-16. előtti új parkolási rend, továbbá az épülő parkolólemez szerkezeti elemei kezdenek kirajzolódni, azaz láthatóvá válnak a kétszintes vasbeton építmény főbb vonalai: a földszinti parkolótér, az emelet és a rámpák. 

Ezzel együtt munkaterületté válik a Kodály Zoltán út 22-32. sz. előtt a Kuopio park felőli merőleges parkolók teljes területe. Ezen a szakaszon a tervek szerint mindkét oldalon merőleges állású parkolók lesznek, ehhez azonban a park felőli utcasávot a park felé kell szélesíteni. A tervek szerint a házak előtti járda is szélesebb lesz, a jelenlegi szélesség ugyanis szűk a gyalogosforgalom számára. 

Hétfőtől (09.19.) az építési munkák kezdése és a munkaterület biztosítása miatt lezárják a parkoló autók elől a Kodály Zoltán út 22-32. előtt a park felőli parkolósávot.

A házak előtti párhuzamos parkolót a jelenlegi beavatkozás nem érinti. 

Az útépítés mellett elkezdődik a közműépítés következő szakasza is. A megnövekvő parkolófelületek nagyobb figyelmet igényelnek a csapadékvíz elvezetés terén is. Annak érdekében, hogy a csapadékvíz terhelést csökkenteni lehessen, továbbá a zöldterületek csapadékvíz ellátásában előre léphessünk, a park alatti rétegbe lesz bevezetve draincső rendszerrel az esővíz speciális csőhálózattal Ezeket a szikkasztómezőket a mostani mérföldkő során kezdik építeni több helyszínen a park területén belül. 

A mostani korlátozás várhatóan október végéig tart. A kivitelezés alá kerülő szakaszok december közepéig folyamatosan változnak: az elkészült felületek használhatóvá válnak, az átépítésre várók lezárásra kerülnek. A további változásról a későbbiekben is tájékoztatjuk lakókat, közlekedőket. 

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #Kuopio park | #parkolólemez |
Hirdetés