Újabb harc a vérszívók ellen, ezúttal szerdán lesz a bevetés!

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.06.25. 09:14

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 26-án, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. Kedvezőtlen időjárás esetén a következő napok valamelyikén megkísérlik újra elvégezni a munkát. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti órákban dolgozik.

Június 26-án, szerdán a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Sashegy

Tatai úti kertek

Banai úti kertek

Szabadhegy

Nádorvárosi temető

Gyárváros

Szeszgyár ltp.

Vagongyár

Jancsifalu

Szalmatelep

Kismegyer

Győr-Károlyháza

Dózsamajor

Szentiváni ártér

Győrszentiván Kertváros

Püspökerdő révfalusi oldal

14-es út

Sárás

Borostyán lakópark

Bácsai legelő

ULV technológia

Révfalu egyetemváros

Belváros

Pinnyéd

Ménfőcsanak

Górédűlő

Rabkert

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra.

A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Kapcsolódó témák: #győr-szol | #szúnyoggyérítés | #szúnyogirtás |