Hirdetés
Széchenyi 2020

Újabb fejlesztési projekt zárult le

Fotó: Győr+ archívum
Győr+
2020.04.28. 09:42

Egy önkormányzati pályázat révén valósult meg az eszközbeszerzés, amely a város magas színvonalú kulturális és fesztiváléletét fejlesztette tovább az „Egy város, ezer élmény – Kultúra” elnevezésű turisztikai termék keretében.

Hirdetés

A projekt általános célja a térségbe látogató turisták számának, illetve az itt eltöltött időnek, az igénybe vett szolgáltatásoknak, végső soron a turisztika árbevételének a növelése volt, közvetlen és kiemelt célkitűzései között pedig Győr történelmi belvárosának kül- és beltéri kulturális és örökségi értékeinek, helyszíneinek hasznosítása szerepelt a magas színvonalú kulturális rendezvények és fesztiválok infrastrukturális hátterének fejlesztésével.

A projekt 2017 és 2020 közötti megvalósításával létrejött az „Egy város, ezer élmény – Kultúra” turisztikai imázstermék. Győr turisztikai kínálatának zászlóshajó-fesztiváljai egy teljes naptári évet ölelnek fel – adventtől adventig –, egész éves kikapcsolódást nyújtanak a környékbeli lakosságnak, valamint a városba látogató hazai és külföldi turistáknak egyaránt.

Hirdetés

A turisztikai terméket az alábbi rendezvények alkotják: Barokk Bál, Győri Tavaszi Fesztivál, Magyar Táncfesztivál és Gyermek Táncfesztivál, Szent László Napok, Győrkőcfesztivál, Győri Rotary Fröccsnapok, Barokk Esküvő, Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, Győri Könyvszalon, Győri Nép- és Világzenei Fesztivál, Advent Győrben.

Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál
Fotó: Győr+ archívum

Mindegyik rendezvény rendkívül látogatott, a fesztiválok és koncertek már nem csak a győrieket mozgatják meg, hanem a régió más településeiről, valamint Ausztriából és főként a szomszédos Szlovákiából is egyre több látogatót csábítanak a városba.

A színvonalas kínálat fenntartásához elengedhetetlen volt, hogy a rendezvények infrastrukturális és szervezeti háttere rendelkezésre álljon, ezzel Győrhöz méltó, magas minőséget biztosítson a látogatóknak. A rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztése érdekében olyan rendezvénytechnikai eszközök beszerzése volt a cél, melyek a kulturális és örökségi rendezvények lebonyolításához szükségesek és azok színvonalát emeli. A projekt keretében színpadtechnikai, hangtechnikai, fénytechnikai és vizuáltechnikai eszközök, valamint mobil lelátók beszerzése történt meg. Az eszközök üzemeltetését a Győr Projekt Kft. látja el.

A Kulturális rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztése Győrben című, TOP-6.1.4-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, konzorciumi partner a Győr Projekt Kft. A támogatás összege: 1.499.500.000 Ft.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat