Újabb fázisban a parkoló- és parkfejlesztés

Zombai-Kovács Ákos
2022.09.23. 12:15

Újabb fázisba lépett a parkoló- és parkfejlesztési projekt Adyvárosban, erről az útkezelő intézményvezetője beszélt a Győr Plusznak. Máthé-Tóth Péter elmondta, hétfőtől munkaterületté vált a Kodály Zoltán utca 22-32. előtti, park felőli merőleges parkolók teljes területe, mert kiszélesítik az utcasávot és a házak előtti járda is szélesebb lesz.

Az út- mellett a közműépítés is újabb szakaszba lépett, a csapadékvíz elvezetést modernizálják, miközben a parkoló lemez elemei is kezdenek kirajzolódni.

Miután a Földes Gábor utcában véget értek a fejlesztések, most új fejezet kezdődött az adyvárosi parkoló- és parkfejlesztési projekt életében. A munkaterület hétfő óta áthelyeződött a Kodály Zoltán utca 22-32. elé, ahol átalakítják a parkolást, bővítik a járdát, az úttestet pedig tulajdonképpen arrébb csúsztatják a park irányába.

„Az úttest minkét oldalán merőleges parkolóhelyeket alakítunk ki, szélesítjük a járdát is, ehhez azonban az utcasávot szélesíteni kell a park felé, ezen dolgoznak most a munkagépek, illetve a park alatti rétegbe drain csövet vezetünk be, azért, hogy csökkentsük a megnövekvő parkoló felület csapadékvíz terhelését” – mondta Máthé-Tóth Péter.

A kétszintes parkoló lemez szépen formálódik már, itt is folyamatosan zajlanak a munkálatok. Mint ahogy hamarosan a parképítés is megkezdődik majd, hiszen ez is része a 2 és félmilliárdos projektnek.

„A projektnek része a parkfejlesztés is, a meglévő játszóteret hamarosan lezárjuk, amiről értesítjük a lakókat, a még felújítható játékeszközöket modernizáljuk és új játékokat is kap a megújuló játszótér, illetve az épülő parkoló lemez mögött egy szabadidőparkot alakítunk ki, többek között rekortán futópályával, ping-pong asztallal és egy automata wc is kerül majd a parknak abba a részébe” – tette hozzá az Útkezelő Szervezet intézményvezetője.

A kivitelezés természetesen időjárás függő, de ha lehet, december közepéig folyamatosan dolgoznak majd a parkban és környékén, aztán januárban, amint engedi az idő, jön a folytatás. Sok még a tennivaló, miközben 2023. április végére el kell készülnie az összes új adyvárosi parkolónak. Onnantól 166 új parkolóhely enyhítheti majd a környék régóta égető, parkolási problémáit.

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Kuopio park | #park | #parkoló |