Hirdetés
Migránsválság

Újabb embercsempészt fogtak Győr határában

Illusztráció: police.hu
Győr+
2021.11.26. 06:07

Az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényénél állítottak meg az egyenruhások egy kistehergépkocsit, amelyben 17 migránst fuvarozott a sofőr Ausztria irányába.

Hirdetés

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 26-án 0 óra 25 perckor egy román honosságú gépjárművet ellenőriztek az autópályán. A járőrök megállapították, hogy az autót egy 26 éves román férfi vezette, és a raktérben 17 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A sofőrt és az illegális migránsokat az egyenruhások elfogták, majd az afgán férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjével szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #embercsempész | #migráció | #migránsválság |
Hirdetés