Hirdetés
Tömegközlekedés

Új menetrend a Bakonyvasúton

Fotó: Ferenczy Balázs
Győr+
2021.04.08. 19:31

A MÁV-Start, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Bakonyvasút Szövetség együttműködése és előterjesztése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága 2021. április 11-től új, sűrített menetrend bevezetését engedélyezte a 11-es sz. Győr-Veszprém vasútvonalon.

Hirdetés

A változás következtében a vasútvonal menetrendi kínálata legalább 50%-kal nő, a két megyeszékhely között napi 5 helyett 7-8, a győri elővárosban 9 helyett 12 vonatpár közlekedik.

Ez Győr és Veszprém között kétóránkénti ütemes, a győri elővárosban munkanapokon ezen felül reggel Győr irányába, délután pedig Győrből Bakonyszentlászló irányába óránkénti követést jelent.

Hirdetés

Az elővárosi forgalomba visszakerülnek a műszakos vonatok, melynek kiesése az elmúlt években rendszeres utaspanaszokhoz vezetett.

A kétóránkénti közlekedés a Magas-Bakonyba irányuló turistaforgalom kiszolgálását is megbízhatóvá teszi mind Győr, mind Veszprém felől.

Veszprémben a vonatok mindkét irányban a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg távolsági vonatokhoz csatlakoznak, és a közeljövőben balatoni autóbuszos csatlakozások is kialakításra kerülhetnek.

Győrben a vonatok mindkét irányban a Budapestre, illetve Ausztriába/Németországba közlekedő EC és RJ vonatokhoz csatlakoznak mindkét irányban. Személyvonati csatlakozás biztosított Hegyeshalom felé és Gyárvárosban Budapest felé mindkét irányban, illetve több vonatnál Sopron felé és felől.

A vasútvonalon 2020. decembere óta a két megyeszékhely között a korábbinál kényelmesebb szerelvények közlekednek, és egy vonatpár kivételével minden vonatban kerékpárszállító kocsi található. A kivételt jelentő, esti és hajnali órákban közlekedő Jenbacher motorkocsiban is lehet korlátozott számban kerékpárt szállítani.

A vasútvonalon regionális díjszabás van érvényben, ami 25%-kal kedvezőbb a szokásos helyközi díjszabásnál, és minden utazási kedvezményre is érvényes.

Jegy- és bérletértékesítés Győr és Veszprém állomásokon, illetve korlátozott nyitva tartással Bakonyszentlászlón biztosított. A kisebb állomásokon és megállóhelyeken felszálló utasoknak a MÁV-Start elektronikus jegyvásárlási lehetőségeit ajánljuk.

Forrás: Bakonyvasút Facebook oldal

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #vasút |
likeold
a fb oldalunkat