Hirdetés

Új helyen folytatódik Malasits Zsolt mágiája

Győr+
2019.10.14. 10:49

Idén tavasszal nagyszabású kiállításon mutatta be alkotásait Malasits Zsolt festőművész. A tárlatról az alkotó úgy nyilatkozott, művészi életének egyik csúcspontja volt, amely máig hatással van a mindennapjaira. Az utóbbi hónapok azonban nem az ő esetében vett klasszikus alkotásról szóltak, ugyanis festmények helyett a megújult galérián dolgozott a művész.

Hirdetés

„A Mágia című tárlattal úgy éreztem, végérvényesen letettem a lábnyomom a győri kulturális életben” – fogalmazott Malasits Zsolt, aki úgy folytatta, nehéz manapság újat létrehozni.

„A modern művészet már több mint 110 éves, és nagyon sok minden történt ez idő alatt. Komoly szellemi erőfeszítés, hogy az ember azt mondja a munkájára, hogy nem csak a városban, hanem akár világviszonylatban is új produktum lehet.”

Hirdetés

Mostanában azonban, hiába volt a sok pozitív visszajelzés és megerősítés, Zsolt nem készített új festményeket, hiszen egy sokkal nagyobb volumenű dologban teljesedett ki. A győriek között csak Művészetek utcájának becézett Király utcában találta meg galériájának új helyszínét, amely régi álma volt az alkotónak.

„Az Esterházy-palota közelsége mindenképp egy olyan inspiráció és energiaforrás, amelyhez én is szeretnék csatlakozni, de nem csak használni ezt a forrást, hanem kapcsolódni is hozzá. Mindig olyan környéken szerettem volna galériát nyitni, ahol nagy a mozgás. A város vérkeringésének a tagja szeretnék lenni, és ezen a helyen úgy érzem, ez meg is történhet. Azt tervezem, most jön az az idő, hogy megnyugszom, ezt a dolgom befejeztem, és kezdhetem az alkotást.”

A galéria mindenki előtt nyitott. Vagyis akár alkotás közben is meglephetjük a festőt, hiszen tervei szerint a Király utcai épületben készülnek majd az új munkák.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #közélet |
likeold
a fb oldalunkat