A sportot támogatják

Új bringapark Győrben

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.11.11. 11:27

Az Országos Bringapark program keretében egy úgynevezett pump track pályát adtak át csütörtök délelőtt a Bácsai-Szitásdomb Füvészkertben. A pumpás terep egy kiegészítő KIDS track pályával is bővült.

Az 1500 négyzetméteres területen kialakított pályát ma már birtokba is vették a biciklisek. Az átadón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: a kormány elkötelezett célkitűzése, hogy Magyarország, az egyik legélhetőbb ország legyen ennek egyik eleme, hogy a magyar emberek többet mozogjanak.

Ennek elérését egy a pálya is segíti. Dr. Dézsi Csaba András, polgármester a bemutatón kiemelte: a Füvészkert lehetőségeire a Zöld Erő Egyesület hívta fel a figyelmét, így azt az utóbbi időben ezt fejlesztették és fejleszteni is fogják.

A városvezető hangsúlyozta: ez a pálya nagyon profivá alakult át, mely egy kiváló sportolási lehetőség a környéken élő fiataloknak. Simon Róbert Balázs, a terület országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: a program 30 millió forintból és két forrásból valósult meg. Ehhez 14,5 millió forintot biztosított a kormány,  az Aktív Magyarország Program keretében, amit a város önkormányzata 15,5 millió forinttal egészített ki. 

A pályát elsőként profi kerékpáros versenyzők próbálták ki, utánuk azonban nyeregbe pattant a kormánybiztos és a polgármester is.

Galéria: Marcali Gábor

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #bringapark | #kerékpár | #terep |