Hirdetés
Győr750

Továbbra is népszerű a 750-es pénzérme

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.09.16. 15:55

Egyre több győri fiatalnak van már 750-es pénzérméje, csütörtökön tovább folytatódott a polgármester által korábban megígért érmeosztás, az Olimpiai Sportparkban. Ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Bank bocsátott ki speciális érmét, ami elfogadott fizetőeszköz, ráadásul sokkal többet ér a névértékénél. Győrben minden 20 év alatti fiatal ingyen juthat a különleges 750-es érméhez, csak regisztrálnia kell, majd a város vezetőitől veheti át személyesen a pénzérmét.

Hirdetés

A pár hónapos csecsemőtől, az óvodásokon át, az őket kísérő szülőkön, nagyszülőkön keresztül, egészen az egyedül érkező fiatal felnőttekig minden korosztály megtalálható volt az érmeátadó helyszínén, ahová a megszokott tempóval érkezett Győr polgármestere. Dr. Dézsi Csaba András nagy lelkesedéssel vetette bele magát a csütörtök délutáni érmeosztásba.

„Bennem fantasztikus lelkesedés van! Öröm számomra, hogy a fiataloknak ilyen ajándékot tudunk adni, aminek ennyire örülnek. Magam sem gondoltam, hogy ez a kezdeményezés ekkora sikert arat a gyerekek körében” – mondta a polgármester.

Hirdetés

Érmeátadás után készültek a közös fotók. Ezekre a megörökített pillanatokra jó szívvel emlékezhetnek majd vissza a későbbiekben a győri fiatalok. Volt, aki három gyermekével érkezett a rendezvényre.

Fotó: Ács Tamás

Dr. Dézsi Csaba András csütörtöki segítőtársa ezúttal Dr. Pergel Elza volt, akinek két unokája is most vehette át a 750-es érméket. Az alpolgármester már másodszor vett részt érmeosztáson.

„Mindig plusz töltés, amikor az ember a polgárokkal, a családokkal, a gyerekekkel találkozik. Egy szociális területért felelős alpolgármesternek az a feladata, hogy örömet hozzon a családok életébe. Ez egy olyan ötlete volt Polgármester Úrnak, ami azt gondolom, „országraszóló” és azt vettem észre, hogy a gyerekeknek és a családoknak is az. Büszke vagyok arra, hogy részt vehetek benne!” – mondta Dr. Pergel Elza.

A jövőben nem csak csütörtökön, de szombatonként is lesznek átvételi napok az OSP-ben.

Fotógaléria: Ács Tamás

A mai érmeátadón is forgatott a Győr+ Televízió:

Kapcsolódó témák: #érmeosztás | #Győr750 | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat